Ухвала
від 14.02.2024 по справі 183/815/24
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/815/24

№ 2/183/1674/24

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року м. Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Парфьонов Д. О., розглянувши клопотання відповідача Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Новомосковська про стягнення заробітної плати та середнього заробітку,

В С Т А Н О В И В:

у провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває вищевказана цивільна справа. Ціна позову визначена позивачем 527 221,47 грн.

Постановленою суддею ухвалою від 26 січня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, справу призначено у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Встановлено строки для подання заяв по суті справи.

Вирішуючи питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, суддею прийнято до уваги положення п. 2 ч. 6 ст. 19 та п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України.

14 лютого 2024 року до суду від відповідача Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін. Клопотання, окрім бажання розглядати справу з повідомленням сторін, не містить жодного обґрунтування.

Дослідивши матеріали справи, клопотання відповідача-1, вбачається таке.

За п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Згідно з ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Зважаючи на те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи та відсутність обґрунтування поданої відповідачем-1 заяви, однак ураховуючи те, що предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої перевищує сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (302 800,00 грн), у суду відсутні підстави для відмови в задоволенні клопотання в силу положень ч. 6 ст. 279 ЦПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 260, ч. 6 ст. 279 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

клопотання відповідача Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Новомосковська про стягнення заробітної плати та середнього заробітку задовольнити.

Розглядати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новомосковського міського голови Рєзніка Сергія Олександровича, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Новомосковська про стягнення заробітної плати та середнього заробітку за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання на 21 березня 2024 року о 15 год 00 хв у приміщенні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, буд. 4 (зала судових засідань № 3).

У судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 14 лютого 2024 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116974581
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —183/815/24

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні