Ухвала
від 12.02.2024 по справі 759/23963/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/1097/24

ун. № 759/23963/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2024 року м. Київ

Святошинський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді Єросової І.Ю.,

при секретарі судових засідань Шило М.І.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

відповідача ОСОБА_3 ,

представника відповідача ОСОБА_4 ,

представника третьої особи Жунь Д.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні питання про закриття провадження в частині позовних вимог до ОСОБА_5 у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (03115, м.Київ, просп.Берестейський, 97) до ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Святошинський районний в місті Києві центр соціальних служб (03162, м.Київ, просп.Леся Курбаса, 18-Г), Центр соціально-психологічної реабілітації виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) (м.Київ, вул.Полярна, 7-А) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

05.12.2023 р. ОСОБА_6 , який здійснює представництво інтересів позивача звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з вищевказаним позовом у якому просить позбавити батьківських прав ОСОБА_5 та ОСОБА_3 відносно малолітнього ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та стягнути з відповідачів аліменти у розмірі з усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, на користь особи або закладу, де перебуватиме дитина, для її утримання до досягнення повноліття.

Ухвалою Святошинського районного суду м.Києва від 08.12.2023 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Судом встановлено, що ОСОБА_5 померла ІНФОРМАЦІЯ_2 про що Святошинським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) складено актовий запис №979 та видано відповідне свідоцтво.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Вивчивши матеріали позовної заяви, за встановлених обставин необхідно закрити провадження у частині позовних вимог до ОСОБА_5 , оскільки відповідач померла до постановлення судом рішення.

Так, відповідно до ст. 25 ЦК України здатність мати цивільні права та обов`язки (цивільну правоздатність) мають усі фізичні особи. Цивільна правоздатність фізичної особи припиняється в момент її смерті.

За таких обставин, з урахуванням зазначених приписів законодавства спірні правовідносини щодо позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів не допускають правонаступництва.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що провадження у справі підлягає закриттю у зв`язку з тим, що відповідач у справі ОСОБА_5 померла та спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

На підставі викладеного, керуючись п. 7 ч. 1 ст. 255, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Провадження в частині позовних вимог до ОСОБА_5 у цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (03115, м.Київ, просп.Берестейський, 97) до ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ), третя особа: Святошинський районний в місті Києві центр соціальних служб (03162, м.Київ, просп.Леся Курбаса, 18-Г), Центр соціально-психологічної реабілітації виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) (м.Київ, вул.Полярна, 7-А) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, закрити.

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі на 11 год. 30 хв. 19 лютого 2024 року, повідомивши учасників справи.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцати днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання ) без повідомлення сторін зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Київського апеляційного суду, при цьому відповідно до п. п. 15.5 п. 15Перехідних положень ЦПК України в редакції Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» № 2147-VIII від 03.10.2017 року до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя І.Ю. Єросова

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116987331
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —759/23963/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Єросова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні