Ухвала
від 12.02.2024 по справі 380/2190/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/2190/24

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

12 лютого 2024 рокумісто Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення,-

встановив:

до Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 (далі позивач) до Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації код ЄДРПОУ 38557581, місцезнаходження: 79008, м. Львів, вул. Винниченка, 18 (далі відповідач), в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати наказ Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації від 27.10.2023 № 36-ос «Про затвердження меж і режимів використання зон охорони пам`яток місцевого значення відповідно до науково-проектної документації «Історико-архітектурний опорний план м. Львова (історико-архітектурний опорний план м. Львова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам`яток та історичних ареалів)» та Додаток до нього.

Ухвалою від 05.02.2024 суддя залишила позовну заяву без руху та встановила позивачу строк для усунення виявлених у ній недоліків.

У встановлений суддею строк позивач вимоги ухвали виконав, недоліки позовної заяви усунув.

Підставою звернення позивача до суду з таким позовом є незгода з наказом відповідача.

Сума судового збору у розмірі 1211,20 грн, сплачена згідно з квитанцією від 06.02.2024 № 2, зарахована на казначейський рахунок до спеціального фонду Державного бюджету України, що підтверджується випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України). Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Предметом оскарження у цій справі є рішення органу місцевого самоврядування, дія якого поширюється на необмежену кількість суб`єктів і застосовується багаторазово, тобто оскаржене рішення є нормативно-правовим актом. Вказана позиція узгоджується з правовим висновком Великої Палати Верховного Суду, викладеним у постанові від 15.05.2019 у справі № 363/3786/17 (провадження № 14-145цс19).

Особливості провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування та інших суб`єктів владних повноважень визначено приписами статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Відповідно до частини четвертої статті 264 КАС України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Приписи частин п`ятої-сьомої статті 264 КАС України визначають, що оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а у випадку, визначеному частиною десятою цієї статті, - у строк, визначений судом.

Якщо оголошення опубліковано своєчасно, вважається, що всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про судовий розгляд справи. Скарги на судові рішення в цій справі заінтересованих осіб, якщо вони не брали участі у справі, залишаються без розгляду.

З метою дотримання наведених положень, суддя вважає за необхідне зобов`язати Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації, з урахуванням вимог частин п`ятої, шостої статті 264 КАС України, опублікувати оголошення про оскарження в судовому порядку наказу Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації від 27.10.2023 № 36-ос «Про затвердження меж і режимів використання зон охорони пам`яток місцевого значення відповідно до науково-проектної документації «Історико-архітектурний опорний план м. Львова (історико-архітектурний опорний план м. Львова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам`яток та історичних ареалів)» та Додатку до нього у виданні, в якому цей акт був офіційно оприлюднений, не пізніше ніж за сім днів до підготовчого засідання та надати суду відповідні докази.

Згідно з частиною восьмою статті 264 КАС України адміністративна справа щодо оскарження нормативно-правових актів вирішується за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 173-175, 248, 256, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування рішення і відкрити провадження у справі.

2. Справу прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 11 березня 2024 року 09:40 год.яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м.Львів, вул. Чоловського, 2 (1-й поверх, зал судових засідань № 9).

4. Справа розглядатиметься суддею Мричко Н.І. одноособово.

5. Зобов`язати Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації, з урахуванням вимог частин п`ятої, шостої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, опублікувати оголошення про оскарження в судовому порядку наказу Департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації від 27.10.2023 № 36-ос «Про затвердження меж і режимів використання зон охорони пам`яток місцевого значення відповідно до науково-проектної документації «Історико-архітектурний опорний план м. Львова (історико-архітектурний опорний план м. Львова з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам`яток та історичних ареалів)» та Додатку до нього у виданні, в якому цей акт офіційно оприлюднений, із зазначенням вимог позивача щодо оскарженого акта, реквізитів нормативно-правового акта, дати, часу і місця проведення підготовчого засідання.

6. Зобов`язати Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації надати суду докази опублікування відповідного оголошення.

7. Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

8. Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

9. Надіслати копію цієї ухвали учасникам справи.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається https://adm.lv.court.gov.ua.

11. Повідомити учасників справи про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Мричко Н.І.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116989709
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері освіти, науки, культури та спорту

Судовий реєстр по справі —380/2190/24

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні