Ухвала
від 06.02.2024 по справі 686/30063/20
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/30063/20

Провадження № 2/674/13/24

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

та участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції

06 лютого 2024 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

в складі: судді Посунько Г.А.

секретаря Шельгоріної С.І.

з участю представника позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

представника відповідача ОСОБА_5

представника третьої особи Рохова О.В.

розглянувши за правилами загального позовного провадження у підготовчому засіданні в залі суду м.Дунаївці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області цивільну справу за позовом Фермерського господарства "Воля" до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 та Фермерського господарства "Житниця-Т" ( третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Тотум") про захист прав на землю,

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Фермерського господарства "Воля" до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 та Фермерського господарства "Житниця-Т" ( третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Тотум") про захист прав на землю.

В підготовче засідання з`явились: представники позивача ФГ "Воля" Алексєєв О.Д. та ОСОБА_2 , представник відповідача ОСОБА_11 - ОСОБА_3 , представник відповідача ОСОБА_12 - ОСОБА_4 , представник відповідача ОСОБА_13 - ОСОБА_5 , представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" Рохов О.В.

В підготовче засідання відповідач ОСОБА_21 не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлявся належним чином - просить суд розглядати справу за його відсутності.

В підготовче засідання представник відповідача ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області, відповідачі ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_22 та представник відповідача ФГ "Житниця-Т" не з`явились, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання повідомлялись належним чином - причин своєї неявки суду не повідомили, заяви про розгляд справи за їхньої відсутності не подавали, відзиву на позовну заяву не подавали, заяви про визнання позову не подавали.

06 лютого 2024 року суд прийняв до розгляду заяву позивача ФГ "Воля" про зміну позовних вимог. Копії заяви про зміну позовних вимог направлено відповідач та третій особі. Учасникам справи встановлено строк для подання відзиву на змінені позовні вимоги, відповіді на відзив, заперечень та пояснень.

06 лютого 2024 року залучено до участі у справі співвідповідача ФГ "Житниця-Т". Новому відповідачу направлено копію позовної заяви (із зміненими позовними вимогами). Учасникам справи встановлено строк для подання відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечень та пояснень.

06 лютого 2024 року задоволено клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" про витребування доказів: зобов`язано ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області надати суду в строк до 01 березня 2024 року наступні докази: 1) копію технічної документації із землеустрою щодо передачі у постійне користування ОСОБА_23 земельної ділянки площею 49 га для ведення фермерського господарства на території Миньковецької сільської ради Дунаєвецького району Хмельницької області; 2) копію державного акта на право постійного користування земельною ділянкою площею 49 га для ведення фермерського господарства на території Миньковецької сільської ради Дунаєвецького району Хмельницької області, серія Б № 042448; 3) інформацію про те, чи надавало будь-коли згоду ФГ "Воля", чи будь-хто з його засновників чи керівників, на припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 49 га чи її частиною, або на вилучення вказаної земельної ділянки у ФГ "Воля".

06 лютого 2024 року задоволено клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" про витребування доказів: зобов`язано ГУ Державної податкової служби України в Хмельницькій області надати суду в строк до 01 березня 2024 року наступні докази: 1) копії фінансової та податкової звітності ФГ "Воля", як платника податків та обов`язкових внесків до Фонду соціального страхування населення за 2017 - 2021 роки, зокрема, щодо плати за землю; 2) копії податкових декларацій ФГ "Воля" за 2017 - 2021 роки; 3) інформацію про сплачені ФГ "Воля" податки та обов`язкові платежі до бюджету у 2017 - 2022 роках.

06 лютого 2024 року задоволено клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" про витребування доказів: зобов`язано Головне управління статистики у Хмельницькій області надати суду в строк до 01 березня 2024 року наступні докази: 1) копії звітів ФГ "Воля" про посівні площі сільськогосподарських культур за формою Ф 4-СГ за 2017 - 2021 роки, 2) копії звітів ФГ "Воля" про площі та валові збори сільськогосподарських культур за формою Ф 29-СГ за 2017 - 2021 роки; 3) копії звітів ФГ "Воля" про збирання урожаю за форою Ф 37-СГ за 2017 - 2021 роки.

Згідно ч.1 ст.198 ЦПК України п ідготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У зв`язку із зміною позовних вимог, залученням до участі у справі співвідповідача та витребуванням доказів, суд вважає необхідним відкласти підготовче засідання та призначити дату нового засідання.

Згідно ч.1 ст.212 ЦПК України у часники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч.3 ст.212 ЦПК України у часники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно ч.6 ст.212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Представник відповідача ОСОБА_11 - ОСОБА_3 просить суд визначити його участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Суд вважає можливим при проведенні підготовчого засідання визначити участь представника відповідача ОСОБА_11 - ОСОБА_3 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Представник відповідача ОСОБА_13 - ОСОБА_5 просить суд визначити її участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Суд вважає можливим при проведенні підготовчого засідання визначити участь представника відповідача ОСОБА_5 в режимі відеоконференції в приміщенні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" - Рохов О.В. просить суд визначити його участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Суд вважає можливим при проведенні підготовчого засідання визначити участь представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ФГ "Тотум" - Рохова О.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon.

Керуючись ст.ст.197, 198, 212, 223 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Відкласти підготовче засідання в цивільній справі за позовом Фермерського господарства "Воля" до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 та Фермерського господарства "Житниця-Т" (третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Фермерське господарство "Тотум") про захист прав на землю.

Призначити нове підготовче засідання на 14 березня 2024 року о 14.00 годин в приміщенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області (вул.Красінських,11 м.Дунаївці Хмельницької області).

В підготовче засідання викликати:

-представника позивача Фермерського господарства "Воля" - вул.Зарічна,11 с.Миньківці Дунаєвецької міської територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області // представника позивача Алексєєва Олега Дмитровича - вул.Грушевського,85 м.Хмельницький (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ),

-представника відповідача Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області - вул.Інститутська,4/1 м.Хмельницький (e-mail: khmelnytskyi@land.gov.ua),

-відповідача ОСОБА_6 - АДРЕСА_1 ,

-відповідача ОСОБА_7 - АДРЕСА_2 ,

-відповідача ОСОБА_8 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_9 - АДРЕСА_4 ,

-відповідача ОСОБА_10 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_11 - АДРЕСА_5 ,

-представника відповідача ОСОБА_11 - ОСОБА_3 - АДРЕСА_6 ,

-відповідача ОСОБА_12 - АДРЕСА_7 ,

-представника відповідача ОСОБА_12 - ОСОБА_4 - АДРЕСА_8 ,

-відповідача ОСОБА_13 - АДРЕСА_9 ,

-представника відповідача ОСОБА_13 - ОСОБА_5 - АДРЕСА_10 (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ),

-відповідача ОСОБА_14 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_15 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_16 - АДРЕСА_11 ,

-відповідача ОСОБА_17 - АДРЕСА_12 ,

-відповідача ОСОБА_18 - АДРЕСА_13 ,

-відповідача ОСОБА_19 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_20 - АДРЕСА_3 ,

-відповідача ОСОБА_21 - АДРЕСА_14 ,

-відповідача ОСОБА_22 - АДРЕСА_15 ,

-представника відповідача Фермерського господарства "Житниця-Т" - с.Зеленче Дунаєвецької міської територіальної громади Кам`янець-Подільського району Хмельницької області,

-представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Фермерського господарства "Тотум" - вул.Жовтнева,46 с.Малиничі Розсошанської сільської територіальної громади Хмельницького району Хмельницької області // представника третьої особи Рохова Олега Володимировича - вул.Соборна,75 м.Хмельницький.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Для цього учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

При проведенні підготовчого засідання 14 березня 2024 року о 14.00 годин визначити участь представника відповідача ОСОБА_11 - ОСОБА_3 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon (обліковий запис: ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

Роз`яснити представнику відповідача ОСОБА_3 положення ч.5 ст.212 ЦПК України, відповідно до яких ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

При проведенні підготовчого засідання 14 березня 2024 року о 14.00 годин визначити участь представника відповідача ОСОБА_13 - ОСОБА_5 в режимі відеоконференції в приміщенні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Доручити Хмельницькому міськрайонному суду Хмельницької області забезпечити проведення відеоконференції на 14 березня 2024 року о 14.00 годин за участю представника відповідача ОСОБА_5 .

При проведенні підготовчого засідання в режимі відеоконференції доручити Хмельницькому міськрайонному суду Хмельницької області здійснити дії, передбачені ч.10 ст.212 ЦПК України, а саме: перевірити явку і встановити особи тих, хто з`явився, а також перевірити повноваження представників.

При проведенні підготовчого засідання 14 березня 2024 року о 14.00 годин визначити участь представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Фермерського господарства "Тотум" - Рохова Олега Володимировича в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів сервісу EasyCon (обліковий запис: ІНФОРМАЦІЯ_4 ).

Роз`яснити представнику третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Фермерського господарства "Тотум" - Рохову Олегу Володимировичу положення ч.5 ст.212 ЦПК України, відповідно до яких ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити представнику відповідача ОСОБА_3 , представнику відповідача ОСОБА_5 та представнику третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Фермерського господарства "Тотум" - Рохову Олегу Володимировичу, що у разі їхньої явки до Дунаєвецького районного суду Хмельницької області у час, призначений для проведення підготовчого засідання, вони мають право брати участь в підготовчому засіданні в загальному порядку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://dv.km.court.gov.ua.

Копію ухвали суду направити Хмельницькому міськрайонному суду Хмельницької області та всім учасникам справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Посунько Г.А.

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116994498
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав на землю

Судовий реєстр по справі —686/30063/20

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Посунько Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні