Ухвала
від 12.02.2024 по справі 404/8457/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №404/8457/23

Провадження №2/390/86/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження по цивільній справі

"12" лютого 2024 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області ГершкулІ.М., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом виконувача обов`язків керівника Кропивницької окружної прокуратури в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Національна служба здоров`я України, Кропивницька міська рада, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: КНП ''Міська лікарня швидкої медичної допомоги'' Кропивницької міської ради'' до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину,

В С Т А Н О В И В:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області з Кіровського районного суду м.Кіровограда надійшла цивільна справа за позовом виконувача обов`язків керівника Кропивницької окружної прокуратури в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Національна служба здоров`я України, Кропивницька міська рада, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: КНП ''Міська лікарня швидкої медичної допомоги'' Кропивницької міської ради'' до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства. Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області.

Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Виходячи з положень ст.ст.19, 274 ЦПК України та проаналізувавши матеріали позовної заяви вважаю, що справа є малозначною та наявні достатні підстави для розгляду позовної заяви в порядку спрощеного позовного провадження.

Будь-які заяви та клопотання, що підлягають вирішенню при відкритті провадження, відсутні.

Керуючись ст.ст.19, 27, 187, 190, 274 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі за позовом виконувача обов`язків керівника Кропивницької окружної прокуратури (25006, м.Кропивницький, вул.Є.Чикаленка, 11) в інтересах держави, уповноваженим органом якої виступає Національна служба здоров`я України (04073, м.Київ, просп.Степана Бандери, 19), Кропивницька міська рада (25022, м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 41), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: КНП ''Міська лікарня швидкої медичної допомоги'' Кропивницької міської ради'' (25005, м.Кропивницький, вул.Короленка, 56) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Розгляд цивільної справи провести суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 12.03.2024 року на 11.00 год. у залі судових засідань Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б) з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження по справі подати відзив разом із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана позивачу одночасно з надісланням відзиву до суду.

Позивач має право протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив із доданими документами повинна бути надіслана відповідачу одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду.

Відповідач має право протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив подати до суду свої заперечення на відповідь разом із доказами, що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення, а також документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків позивачу. Роз`яснити відповідачу, що копію заперечення проти відповіді на відзив разом із доданими до нього документами слід надіслати позивачу одночасно з надісланням цих заперечень до суду.

Запропонувати третій особі протягом п`ятнадцяти днів, з дня вручення ухвали про відкриття провадження по справі, подати суду пояснення, аргументи та відповідні докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kd.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати позивачу, відповідачу разом із копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.М. Гершкул

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116995132
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —404/8457/23

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Варакіна Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні