Ухвала
від 13.02.2024 по справі 626/299/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/299/24

Провадження № 2/626/191/2024

У Х В А Л А

13.02.2024 року м. Красноград

Красноградський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Дудченка В.О.,

за участю секретаря Зінченко Л.В.,

розглянувши впідготовчому засіданніклопотання позивачапро залученнядо участіу справіспіввідповідачів тавиключення ізалучення третьоїособи уцивільній справіза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 з третіми особами Службою у справах дітей Красноградської районної військової адміністрації Харківської області, Красноградським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання батьківства,

ВСТАНОВИВ:

15.01.2024 року позивач звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання батьківства.

13.02.2024 року від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про залучення до участі у справі співвідповідачів: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Також просив виключити із числа учасників справи третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Красноградський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та залучити до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Зачепилівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Сторони в судове засідання не з`явились.

Враховуючи те, що учасники справи належним чином повідомлені про день та час розгляду справи, суд вважає за можливе відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України розглянути справу у відсутності сторін на підставі наявних у справі доказів не здійснюючи фіксування судового процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до положень ч. 4 ст.51ЦПК України судпро залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Суд, дослідивши матеріали у справі, вважає за можливе клопотання позивача задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне виключити із числа учасників справи третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Красноградський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та залучити до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Зачепилівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Згідно п.2ч.2ст.198ЦПК Українисуд відкладаєпідготовче засідання вмежах визначеногоцим Кодексомстроку підготовчогопровадження увипадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі викладеного, вважаю за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. 51, 53, 198 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Залучити до участі у справі співвідповідачів: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце проживання: с. Леб`яже, Красноградського (Зачепилівського) району, Харківської області, та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка проживає за адресою: с. Добренька, Красноградського району, Харківської області, 63351).

Виключити із числа учасників справи третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Красноградський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Залучити до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Зачепилівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Відкласти підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 з третіми особами Службою у справах дітей Красноградської районної військової адміністрації Харківської області, Зачепилівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання батьківства та призначити підготовче засідання на 05.03.2024 року на 14:00 год. в приміщенні Красноградського райсуду.

Запропонувати відповідачам у строк до 05.03.2024 подати відзив на позов, докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються його заперечення, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, а також відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити відповідачам, що згідно ст.178 ч.8 ЦПК України, у разі ненадання ним у встановлений судом строк без поважних причин відзиву на позов, суд буде вірішувати справу за наявними матеріалами.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:https://kr.hr.court.gov.ua/sud2021/gromadyanam/csz/

В підготовче засідання викликати учасників судового процесу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116995283
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —626/299/24

Рішення від 31.05.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні