Ухвала
від 15.02.2024 по справі 237/4130/17
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа ,№ 235/4130/17

Провадження № 1в/235/59/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2024 р. суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області

ОСОБА_1 , розглянувши заяву директора Комунального некомерційного підприємства «Мар`їнська центральна районна лікарня» ОСОБА_2 про видачу дублікату виконавчого документа, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник директор Комунального некомерційного підприємства «Мар`їнська центральна районна лікарня» ОСОБА_3 звернувся в суд із заявою про видачу дублікату виконавчого листа по справі № 237/4130/17 про стягнення з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Миколаївка міста Слов`янська Донецької області на користь Комунальної лікувально-профілактичної установи «Мар`їнська центральна районна лікарня » про відшкодування матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням у розмірі 4750 грн. 88 коп.

Ознайомившись із вказаною заявою, суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.5 ст.128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Оскільки чинним КПК України не врегульовано питання видачі дубліката виконавчого листа, який виданий за результатами розгляду цивільного позову під час розгляду кримінального провадження, суддя вважає, що застосуванню підлягають норми ЦПК України.

Діючим ЦПК України не передбачено повторну видачу оригіналу виконавчого листа, при цьому Перехідні положення кодексу дозволяють видачу дублікату.

Зокрема, відповідно до п.17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до положень ч.9 ст.10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутністю такого суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

До форми та змісту поданої заяви застосовуються вимоги статей 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувалась би втрата виконавчого листа. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не було виконано втрачені судові рішення, чи не втратили вони законної сили.

Заява директора Комунального некомерційного підприємства «Мар`їнська центральна районна лікарня» про видачу дубліката виконавчого листа не відповідає вимогам п.5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Заява про видачу виконавчого листа не є оригіналом , є ксерокопією, та не подавалася через систему «Електронний суд».

Зокрема, зміст заяви про видачу дубліката виконавчого листа не містить:

- інформацію про те, що Комунальне некомерційне підприємство «Мар`їнська центральна районна лікарня» є правонаступником стягувача по вказаному виконавчому документу Комунальної лікувально-профілактичної установи «Мар`їнська центральна районна лікарня » , і чи заявник взагалі є таким, на що до заяви не додано жодних доказів.

- не надано доказів та не доведено, що стягнення з боржника за виконавчим листом, дублікат якого заявник просить видати на даний час не проведено, копії постанови ВДВС або довідки ВДВС про відсутність виконавчого провадження за виконавчим листом долучено не було, заява містить лише посилання на номер справи (кримінального провадження), яка перебувала в провадженні суду.

Суддя зазначає, що інформацію про відсутність виконавчого провадження заявник може отримати у відділі ДВС за місцем проживання ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 ) та за місцем відбування ОСОБА_4 покарання в установі виконання покарань ( данні , що є у матеріалах кримінального провадження ) в Державній установі «Торецька виправна колонія №2» (м.Торецьк Донецької області ).

Враховуючи викладене, та той факт Комунальна лікувально-профілактична установа «Мар`їнська центральна районна лікарня» отримала виконавчий лист 30 грудня 2020 року через уповноважену особу ОСОБА_5 , що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення , враховуючи положення п.1 ч.4 ст. 185 ЦПК України, суддя вважає необхідним повернути заяву про видачу дубліката виконавчого листа як таку, що підписана особою, яка не підтвердила належними доказами свого права на подання вказаної заяви, оскільки на підтвердження повноважень заявника як стягувача, суду не надано жодних доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.185,260 ЦПК України, підпункту 17.4 пункту 17 Перехідних положень ЦПК України,ст.128 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву директора Комунального некомерційного підприємства «Мар`їнська центральна районна лікарня» ОСОБА_2 про видачу дублікату виконавчого документа про видачу дубліката виконавчого документа - повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що згідно з ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу складено та підписано суддею 15 лютого 2024 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справ, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя ОСОБА_1

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116998427
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —237/4130/17

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 25.11.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 23.07.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 20.07.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Круподеря Д. О.

Вирок від 01.06.2020

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні