Ухвала
від 12.01.2024 по справі 536/1504/23
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/1504/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2024 року м. Кременчук

Суддя Кременчуцького районного суду Полтавської області Колотієвський О.О. дослідивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Кам`янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа: ОСОБА_2 про визнання права власності в порядку спадкування -

ВСТАНОВИВ:

З позовної заяви судом встановлено, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є рідними дітьми ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Згідно позовної вимоги, ОСОБА_1 просить суд визнати за ним право власності в порядку спадкування на житловий будинок після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 матері - ОСОБА_3 , оскільки ОСОБА_2 від прийняття спадщини відмовилася на його користь. Водночас просив суд, витребувати спадкову справу після померлої ОСОБА_3 .

Суд, дослідивши матеріали справи дійшов висновку про необхідність витребувати спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_3 , з огляду на наступне.

Статтею 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно зі ст. 1221 ЦК України, місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

Частиною 8 ст. 8 Закону України "Про нотаріат" передбачено, що довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Згідновищевикладеного,з метоювстановлення коласпадкоємців для правильного та всебічного вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування копії спадкової справи заведеної приватним нотаріусом Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Спірідович А.М.

Керуючись ст.ст. 84, 258-261ЦПКУкраїни,суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Спірідовича А.М. копію матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Призначити наступне судове засідання в приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області на 16 лютого 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Колотієвський

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117000727
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —536/1504/23

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні