Ухвала
від 14.02.2024 по справі 202/18185/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/18185/23

Провадження № 6/202/189/2024

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року м. Дніпро

Суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська Марченко Н.Ю., ознайомившись із матеріалами заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» (стягувач), Товариство з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс», ОСОБА_1 (боржник), приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Сидорук Леся Вікторівна, про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

У жовтні 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс» звернулося до Індустріального районного суду міста Дніпропетровська з заявою про заміну стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого напису № 93352 від 15.07.2021, виданого приватним нотаріусом Грисюк О.В., про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал».

Ухвалою Індустріального районного суду міста Дніпропетровська від 10 жовтня 2023 року зазначену цивільну справу було направлено за підсудністю до зареєстрованим місцем проживання боржника, а саме до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області.

Ухвалою Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 20 грудня 2023 року зазначену цивільну справу було передано за підсудністю до Індустріального районного суду міста Дніпропетровська.

Ухвала Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області мотивована тим, що місцем роботи боржника ОСОБА_1 є Товариство з обмеженою відповідальністю «АРС» код ЄДРПОУ 37806175, що знаходиться за адресою: м. Дніпро, Самарський район, вул. Комісара Крилова, буд. 2-А.

При вирішенні питання про прийняття справи до розгляду, суд враховує, що відповідно до статті 446 ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом.

Процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Статтею 90 Закону України «Про нотаріат» визначено, що стягнення за виконавчим написом провадиться в порядку, встановленомуЗаконом України «Про виконавче провадження».

Зокрема, згідно з положеннями пункту 3 частини 1 статті 3 Закону України «Про виконавче провадження» відповідно до цього Законупідлягають примусовому виконанню рішення на підставі виконавчих документів - виконавчих написів нотаріусів.

За змістом частини 1, 2 статті 24 Закону України «Про виконавче провадження», яка має назву "Місце виконання рішення", виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника.

Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Тобто у розумінні статті 24 Закону України «Про виконавче провадження» місцем виконання виконавчого документа (виконавчого напису) є місце проживання (перебування), роботи боржника або місцезнаходження його майна.

Отже, законодавець пов`язує місце виконання рішення з місцем вчинення виконавчих дій щодо конкретного боржника, яким може бути його місце проживання, місце роботи, місце знаходження його майна.

Як вбачаєтьсяз матеріалівсправи,а самекопії паспортаборжника ОСОБА_1 , останній зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Водночас згідно з копією постанови про звернення стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника від 10.11.2021 року (виконавче провадження № 67221049) приватним виконавцем було звернуто стягнення на доходи боржника ОСОБА_1 , які він отримує в Товаристві з обмеженою відповідальністю «АРС» код ЄДРПОУ 37806175, що знаходиться за адресою: м. Дніпро, Самарський район, вул. Оцупа Олександра (раніше - Комісара Крилова), буд. 2-А.

Отже, в даному випадку місцем виконання виконавчого документа (виконавчого напису) є місце роботи боржника, яке знаходиться в Самарському районі міста Дніпра.

Даних про те, що боржник проживає, працює чи володіє майном на території Індустріального району міста Дніпра матеріали справи не містять.

Відтак зазначена справа Індустріальному районному суду міста Дніпропетровська не підсудна.

Згідно з пунктом 1 частини 1статті 31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи вищенаведене, справу необхідно передати за підсудністю до Самарського районного суду міста Дніпропетровська.

Керуючись ст. ст.31, 446 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» (стягувач), Товариство з обмеженою відповідальністю «Кампсіс Фінанс», ОСОБА_1 (боржник), приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Сидорук Леся Вікторівна, про заміну сторони виконавчого провадження передати за підсудністю до Самарського районного суду міста Дніпропетровська.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду у п`ятнадцятиденний строк з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів від дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляд.

Суддя Наталія Марченко

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117002743
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —202/18185/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Малихіна В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Чорна А. О.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні