Ухвала
від 14.02.2024 по справі 138/411/24
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/411/24

Провадження №:2-о/138/34/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.02.2024 м. Могилів-Подільський

Суддя Могилів-Подільського міськрайонного суд Вінницької області, Київська Т.Б., ознайомившись із заявою та доданими до неї документами Акціонерного товариства «Сенс Банк», заінтересована особа Могилів-Подільський міська рада про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИВ:

09.02.2024 до Могилів-Подільського міськрайонного суду надійшла вказана вище заява.

Ознайомившись зі змістом заяви та доданими до неї документами, суд вважає, що заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків з огляду на таке.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Так, вимоги до заяви встановлені ст.175 ЦПК України та пунктом 2 частини 3 цієї статті передбачено, що заява повинна містити, зокрема, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету сторін та інших учасників справи.

Разом з тим, всупереч вказаним вище вимогам, заявник зазначив такі відомості лише щодо себе, тоді як щодо заінтересованої особи та представника заявника такі відомості не зазначені.

Також, ст.335 ЦПК України передбачає, що у заяві про визнання спадщини відумерлою мають бути зазначені відомості про час і місце відкриття спадщини, про майно, що становить спадщину, а також докази, які свідчать про належність цього майна спадкодавцю, про відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або про усунення їх від права на спадкування, або про неприйняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття.

Заявник долучив до заяви клопотання про витребування доказів, а саме копій матеріалів спадкової справи до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , однак доказів неможливості самостійно надати такі докази заявником суду не надано. При цьому, відповідно до абзацу 4 частини 1 статті 1277 ЦК України особи, які мають право або зобов`язані подати заяву про визнання спадщини відумерлою, мають право на одержання із Спадкового реєстру інформації про заведену спадкову справу та видане свідоцтво про право на спадщину. Тобто, заявником не вказано, які є перешкоди в отриманні витребуваної інформації самостійно.

З аналізу вказаних вище норм слідує, що зверненню до суду із заявою про визнання спадщини відумерлої передує звернення особи, якій надано право звертатись до суду із вказаною заявою до нотаріальних органів з метою з`ясування відомстей зазначених у ст.335 ЦПК України та як наслідок можливість подальшого звернення до суду. Разом з тим, в даному випадку слід вважати, що заявник таких дій не вчинив взагалі.

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статті175цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Враховуючи викладене вище, вважаю, що слід надати заявнику строк для усунення зазначених недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, залишивши заяву без руху.

Відповідно до ч.3ст.185 ЦПК України, якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттею 175цього Кодексу заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявнику.

На підставі викладеного вище та керуючись ст.175, 185, 258-261, 294, 335 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити без руху заяву Акціонерного товариства «Сенс Банк», заінтересована особа Могилів-Подільський міська рада про визнання спадщини відумерлою, надавши заявнику строк десять днів з дня отримання копії ухвали для усунення недоліків зазначених в мотивувальній частині даної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарження не підлягає.

Суддя: Т.Б.Київська

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117006688
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —138/411/24

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні