Ухвала
від 15.02.2024 по справі 581/14/24
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/14/24

Провадження № 2/581/69/24

У Х В А Л А

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

15 лютого 2024 року селище Липова Долина

Суддя Липоводолинського районного суду Сумської області Сізов Д.В., розглянувши клопотання Селянського (фермерського) господарства «УРОЖАЙ» про розгляд за правилами загального позовного провадження цивільної справи за позовом Селянського (фермерського) господарства «УРОЖАЙ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - приватний нотаріус Роменського районного нотаріального округу Сумської області Бондаренко Оксана Володимирівна,

про визнання договору недійсним,

в с т а н о в и в :

10 січня 2024 року СФГ «УРОЖАЙ» звернулося до суду із вказаним позовом, у якому просить визнати недійсним укладений між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 договір купівлі-продажу земельної ділянки від 28 листопада 2023 року.

Ухвалою Липоводолинського районного суду Сумської області від 19 січня 2024 року відкрито провадження у вказаній справі та вирішено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

15 лютого 2024 року представник СФГ «УРОЖАЙ» звернувся до суду з клопотанням про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, оскільки вважає, що саме такий розгляд сприятиме повному, всебічному та об`єктивному розгляду вказаної справи.

Вивчивши клопотання позивача суд дійшов таких висновків.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 277 ЦПК України якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про:

1) залишення заяви відповідача без задоволення;

2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

У цій справі позивачем заявлені вимоги немайнового характеру, у зв`язку з чим в ній неможливо визначити ціну позову, а тому справа не відноситься до категорії малозначних відповідно до п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України.

Таким чином, враховуючи, що справа про визнання договору недійсним не належить до категорії малознаних справ, для повного та всебічного встановлення обставин справи, враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд вважає, що її розгляд доцільно провести за правилами загального позовного провадження.

У зв`язку з викладеним, сприяючи в реалізації прав, передбачених ЦПК України, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 279 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Задовольнити клопотання Селянського (фермерського) господарства «УРОЖАЙ» про проведення розгляду справи у порядку загального позовного провадження.

Провести розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити на 13 год 30 хв 28 лютого 2024 року підготовче судове засідання у вказаній справі в приміщенні Липоводолинського районного суду Сумської області по вул. Роменська, 6 у селищі Липова Долина, викликавши учасників справи.

Копію ухвали суду направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили із моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Сізов

СудЛиповодолинський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117007709
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —581/14/24

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні