Ухвала
від 15.02.2024 по справі 05-01/1262/3-65
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел. 32-05-11E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

15 лютого 2024 рокуСправа № 05-01/1262/3-65

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши справу №05-01/1262/3-65 від 11.06.1998

за заявою кредитора - Кіровоградської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області

до боржника - Кіровоградського державного обласного підприємства по виробництву, матеріально-технічному і сервісному забезпеченню агропромислового комплексу області "Облагротехсервіс"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 07.12.1998 Арбітражним судом Кіровоградської області Кіровоградське обласне підприємство по виробничому, матеріально-технічному і сервісному забезпеченню агропромислового комплексу області (підприємство) "Облагротехсервіс" визнано банкрутом.

Ухвалою від 03.06.2015 господарський суд заяву №01-20/1460 від 22.04.2015 ліквідатора, арбітражного керуючого Занька М.М. задовольнив. Припинив обов`язки арбітражного керуючого Занька М.М. в якості ліквідатора банкрута з 03.06.2015. Призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Христенка В.В. Провадження у справі № 05-01/1262/3-65 про банкрутство Кіровоградського державного обласного підприємства по виробництву, матеріально-технічному і сервісному забезпеченню агропромислового комплексу області "Облагротехсервіс" зупинив до завершення розгляду господарським судом Кіровоградської області справи № 10/63 про банкрутство ТОВ "Агрофірма "Панчеве". Зобов`язав ліквідатора, арбітражного керуючого Христенка В.В. невідкладно повідомити господарському суду про усунення обставини, що зумовила зупинення провадження у даній справі.

Ухвалою від 27.01.2022 господарський суд провадження у справі №05-01/1262/3-65 про банкрутство Кіровоградського державного обласного підприємства по виробництву, матеріально-технічному і сервісному забезпеченню агропромислового комплексу області "Облагротехсервіс" поновив.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

За ч. 9 ст. 96 КУзПБ припинення, продовження повноважень та відсторонення від виконання обов`язків керуючих санацією, ліквідаторів державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, здійснюються господарським судом за наявності підстав та в порядку, встановленому цим Кодексом.

Арбітражний керуючий у справі про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, повинен скласти іспит за програмою підготовки арбітражних керуючих у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) чи зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи). (абз 2 ч. 1 ст. 28 КУзПБ)

За ч. 4 ст. 28 КУзПБ, зокрема, відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі:

1) невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого;

2) зловживання правами арбітражного керуючого;

3) подання до суду неправдивих відомостей;

4) відмови арбітражному керуючому в наданні допуску до державної таємниці або скасування раніше наданого допуску, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

5) припинення діяльності арбітражного керуючого;

6) наявності реального чи потенційного конфлікту інтересів.

За наявності підстав для відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень або за клопотанням комітету кредиторів господарський суд протягом 14 днів постановляє ухвалу про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень. (ч. 4 ст. 28 КУзПБ)

Господарський суд вважає за необхідне призначити дану справу до розгляду, зобов`язавши ліквідатора, арбітражного керуючого Христенка В.В. надати документальні докази наявності у останнього свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Керуючись ст. 1, 2, 96, п. 2, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи призначити на 12:40 29.02.2024.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №206, тел. (0522) 32 05 11.

2. Зобов`язати ліквідатора, арбітражного керуючого Христенка В.В. до засідання суду надати господарському суду: документальні докази наявності у останнього свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Явку голови комітету кредиторів та ліквідатора, арбітражного керуючого Христенка В.В. в засідання суду визнати обов`язковою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Копії цієї ухвали направити: кредиторам (т. 1 а.с. 143, в тому числі Кіровоградському об`єднаному управлінню Пенсійного фонду України Кіровоградської області, як правонаступнику Кіровоградського міського управління Пенсійного фонду України, Головному управлінню ДПС у Кіровоградській області (через систему "Електронний суд") замість ДПІ у м. Кіровограді), Банкруту (засобами поштового зв`язку), Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції України (м. Одеса), ліквідатору - арбітражному керуючому Христенку В.В., Фонду державного майна України через систему "Електронний суд".

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117009254
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —05-01/1262/3-65

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 27.02.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 31.01.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 30.01.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 24.01.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 13.01.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні