Ухвала
від 15.02.2024 по справі 708/13/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 708/13/23 Провадження № 22-ц/821/40/2024 Чигиринський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

15 лютого 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача Бородійчука В.Г.

суддів: Карпенко О.В., Василенко Л.І.

розглянувши клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області - Мирошниченко Лариси Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів при розгляді апеляційних скарг представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області - Мирошниченко Лариси Вікторівни та представника Приватного акціонерного товариства «Черкаське автотранспортне підприємство 17127» - адвоката Починок Олександра Ігоровича на рішення Чигиринського районного суду Черкаської області від 15 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Черкаське автотранспортне підприємство 17127», Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області про скасування наказу, стягнення заробітної плати та допомоги по тимчасовій непрацездатності, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Чигиринського районного суду Черкаської області від 15 вересня 2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено частково.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду, Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області в особі представника Мирошниченко Л.В. та Приватне акціонерне товариство «Черкаське автотранспортне підприємство 17127» в особі представника - адвоката Починок О.І. оскаржили його в установленому порядку до суду апеляційної інстанції.

Черкаським апеляційним судом відкрито апеляційне провадження у справі та ухвалою від 14 листопада 2023 року розгляд апеляційних скарг призначено на 12 грудня 2023 року на 09 год. 00 хв.

24листопада 2023року відпредставника Головногоуправління Пенсійногофонду Українив Черкаськійобласті Мирошниченко Л.В.надійшло клопотанняпро участьв судовомузасіданні врежимі відеоконференціїз використаннямвласних технічнихзасобів позамежами приміщеннясуду з використанням власних технічних засобів при розгляді апеляційних скарг представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області - Мирошниченко Л.В. та представника Приватного акціонерного товариства «Черкаське автотранспортне підприємство 17127» - адвоката Починок О.І.

12 грудня 2023 року розгляд апеляційних скарг відкладено на 24 січня 2024 року 12 год. 30 хв.

24 січня 2024 року розгляд апеляційних скарг відкладено на 15 лютого 2024 року на 10 год. 00 хв.

15 лютого 2024 року розгляд справи відкладено на 05 березня 2024 року на 11 год. 30 хв.

Наказом ДСА України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Ч. 4 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу, колегія суддів вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з представником Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Мирошниченко Л.В. (електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст. ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області - Мирошниченко Лариси Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Розгляд справи за апеляційними скаргами представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області - Мирошниченко Лариси Вікторівни та представника Приватного акціонерного товариства «Черкаське автотранспортне підприємство 17127» - адвоката Починок Олександра Ігоровича на рішення Чигиринського районного суду Черкаської області від 15 вересня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Черкаське автотранспортне підприємство 17127», Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області про скасування наказу, стягнення заробітної плати та допомоги по тимчасовій непрацездатності 05 березня 2024 року о 11 год. 30 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з представником Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вЧеркаській області Мирошниченко Л.В.(електроннаадреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити представнику Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Мирошниченко Л.В.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач В.Г. Бородійчук

Судді О.В. Карпенко

Л.І. Василенко

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117014841
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування наказу, стягнення заробітної плати та допомоги по тимчасовій непрацездатності

Судовий реєстр по справі —708/13/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Рішення від 15.09.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні