Ухвала
від 15.02.2024 по справі 601/443/24
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/443/24

Провадження № 2/601/246/2024

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

15 лютого 2024 року Суддя Кременецького районного суду Тернопільської області Клим Т.П., розглянувши матеріали позовної заяви Комунального підприємства Кременецької міської ради «Міськводгосп» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з вивезення побутових відходів,-

встановив:

14.02.2024 на адресу Кременецького районного суду Тернопільської області надійшла позовна заява КП Кременецької міської ради «Міськводгосп» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з вивезення побутових відходів в розмірі 2869,67 гривень та сплаченого судового збору на суму 3028,00 гривень.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями 14.02.2024 вищевказану справу передано в провадження судді Клим Т.П..

Проте зазначена заява не може бути прийнята до розгляду та на підставі статті 185ЦПК України підлягає залишенню без руху, оскільки її подано без додержання вимог ст. 175, 177 цьогоКодексу.

Так,згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я, по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс,ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а такожреєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти,відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Цих вимог цивільно-процесуального законодавства не дотримано. Зокрема, як вбачається з позовної заяви, її складено представником КП Кременецької міської ради «Міськводгосп» юрисконсультом Кірись Р.С., яка на підставі ч. 6 ст. 14 ЦПК Українизобов`язана зареєструватисвій електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі) для забезпечення обміну документами.

Разом з тим, у порушення вимогп. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК Українипозовна заява не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінетусторін та інших учасників справи.

Крім того, відповідно до положень п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна міститизазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються.

Зі змісту позову вбачається, що заявлений позов є майнового характеру, оскільки позивач просить стягнути заборгованість за надані послуги з вивезення побутових відходів.

Однак представник позивача у позовній заяві не зазначила ціну позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки встановлено, що позовна заява КП Кременецької міської ради «Міськводгосп» подана з порушенням вимог ЦПК України, вважаю, що її слід залишити без руху, надавши позивачеві строк для усунення зазначених вище недоліків.

Керуючись ст.ст. 177, 185 ЦПК України,-

постановив:

Позовну заяву Комунального підприємства Кременецької міської ради «Міськводгосп» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з вивезення побутових відходів - залишити безруху та надати позивачу строк для усунення недоліків десять днів з дня отримання ухвали.

За умовивиконання вимогсуду увстановлений термінпозовна заявавважатиметься поданоюв деньїї первісногоподання досуду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКременецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117014988
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —601/443/24

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні