Ухвала
від 15.02.2024 по справі 301/538/24
ІРШАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 301/538/24

2/301/345/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

та призначення підготовчого судового засідання

"15" лютого 2024 р. м. Іршава

Суддя Іршавського районного суду Закарпатської області Пітерських М.О., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И Л А :

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підсудна Іршавському районному суду.

Розгляд справи проводиться за правилами загального позовного провадження.

Заяв та клопотань позивачки, які підлягають вирішенню, разом з позовною заявою не надійшло.

ОСОБА_1 в позовній заяві просить визнати за нею право власності на спадкове майно, що складається із житлового будинку з надвірними спорудами за адресою: АДРЕСА_1 , та земельних ділянок. Нерухоме майно знаходиться на території с. Гребля, Хустського району, що відноситься до територіальної громади Зарічанської сільської ради.

За таких обставин, відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України вважаю, що до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача слід залучити Зарічанську сільську раду, оскільки рішення по даній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст. 53 ч.3, 187 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) про визнання права власності на спадкове майно.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Зарічанську сільську раду (с. Заріччя, вул. Центральна, б/н, Хустського району).

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Зарічанська сільська рада, про визнання права власності на спадкове майно на підготовче судове засідання на 07березня 2024рокуна10:00годин в приміщенні Іршавського районного суду Закарпатської області за правилами загального позовного провадження.

Про день, час та місце підготовчого судового засідання повідомити:

позивачку ОСОБА_1 ,

відповідачку ОСОБА_2 ,

третю особу Зарічанську сільську раду.

Роз`яснити відповідачці про право подати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів має бути надіслана (надана) відповідачкою іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачці, що остання згідно з ст. 193 ЦПК України має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити позивачці про право подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачці про право подати до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення на неї. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду та наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення іншим учасникам справи.

Роз`яснити третій особі про право подати до суду пояснення на позовну заяву або на відзив та всі письмові докази, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали або відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://ir.zk.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачці, а відповідачці та третій особі - копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іршавського

районного суду: М. О. Пітерських

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117025621
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —301/538/24

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Пітерських М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні