Постанова
від 16.02.2024 по справі 708/68/24
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №708/68/24

Провадження № 3/708/73/24

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2024 року м. Чигирин

Суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Попельнюх А.О., розглянувши клопотання адвоката Фільштейна Володимира Леонідовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП, та

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Чигиринського районного суду Черкаської області перебуває справа про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП.

16.02.2024 ОСОБА_1 було надано клопотання адвоката Фільштейна В.Л., про проведення судового засідання з використанням власних технічних засобів у зв`язку із віддаленістю місця розгляду справи від його постійного місця проживання, постійними оголошеннями повітряної тривоги.

Дослідивши клопотання суддя приходить до висновку про наявність підстав для його задоволення, що обумовлено наступним.

Нормами Кодексу України про адміністративне правопорушення не передбачена можливість проведення дистанційного провадження в режимі відеоконференції. У свою чергу враховуючи положення ч. 1 ст. 2 даного Кодексу для виконання вимог чинного законодавства у частині забезпечення об`єктивного та оперативного розгляду справи під час розгляду вказаного питання за аналогією закону застосуванню підлягають норми Кримінального процесуального кодексу України, а саме ст. 336 КПК України, якою врегульоване вказане питання.

Аналогія закону це засіб заповнення прогалин у законодавстві, який полягає у застосуванні до нього врегульованих конкретною нормою правовідносин норми закону, що регламентує подібні відносини.

Відповідно до ст. 336 КПК України за ініціативою суду або за клопотанням сторони чи інших учасників судового провадження в тому числі особи, яка тримається в установі виконання покарань судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження).

Частина 7 статті 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначає, що учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи, що адреса проживання адвоката ОСОБА_1 - Фільштейна В.Л. знаходиться на значній відстані від Чигиринського районного суду Черкаської області, а також з метою забезпечення реалізації права особи, відносно якої судом розглядається питання про притягнення до адміністративної відповідальності, суд приходить до висновку про доцільність задоволення клопотання адвоката Фільштейн В.Л. та проведення судового засідання у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», ч. 2 ст. 268 КУпАП, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Фільштейна Володимира Леонідовича про розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП у режимі відеконференції - задовольнити.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 КУпАП провести у режимі відеоклонференції із використанням власних технічних засобів (https://vkz.court.gov.ua/).

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Андрій ПОПЕЛЬНЮХ

СудЧигиринський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117031773
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв’язку Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

Судовий реєстр по справі —708/68/24

Постанова від 10.05.2024

Адмінправопорушення

Черкаський апеляційний суд

Соломка І. А.

Постанова від 10.05.2024

Адмінправопорушення

Черкаський апеляційний суд

Соломка І. А.

Постанова від 08.04.2024

Адмінправопорушення

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

Постанова від 16.02.2024

Адмінправопорушення

Чигиринський районний суд Черкаської області

Попельнюх А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні