Ухвала
від 16.02.2024 по справі 646/1522/24
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/1522/24

№ провадження 2/646/1550/2024

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 лютого 2024 року м.Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова в особі судді Литвинова А.В. перевіривши відповідність позовної заяви ОСОБА_1 , представник позивача: ОСОБА_2 до Відділу освіти Куп`янської міської ради Харківської області про стягнення невиплаченої при звільненні заробітної плати та компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , представник позивача: ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до відповідача Відділу освіти Куп`янської міської ради Харківської області про стягнення невиплаченої при звільненні заробітної плати та компенсації за невикористані дні щорічної відпустки.

Відповідно до ст. 4 ч. 1 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, як це визначено ч. 2ст.175 ЦК України.

Відповідно до ч. 1ст. 177 ЦПК Українипозивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Представником позивача до позовної заяви надано її копію для відповідача, однак остання не містить копій додатків до вказаної позовної заяви, таким чином, в матеріалах справи відсутні копії документів, додатків до позову, що додаються до позовної заяви для направлення відповідачу по справі.

Частини 1, 2 ,3 ст.185ЦПК України регламентують, що суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Тому позовну заяву слід залишити без руху, надати позивачу строк для усунення недоліків шляхом:

- Надання до суду копії додатків до позову для направлення відповідачу по справі.

Без виправлення вказаних недоліків позовна заява не може бути прийнята до провадження і підлягає залишенню без руху.

Запропонувати позивачу виправити вказані недоліки в строк не пізніше 5-ти днів з дня отримання ним копії даної ухвали, в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивача: ОСОБА_2 до Відділу освіти Куп`янської міської ради Харківської області про стягнення невиплаченої при звільненні заробітної плати та компенсації за невикористані дні щорічної відпустки залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені в ухвалі недолікипозовноїзаяви у 5-ти денний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом усунення вищевказаних недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки http://cz.hr.court.gov.ua

Суддя: А.В. Литвинов

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117036760
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення невиплаченої при звільненні заробітної плати та компенсації за невикористані дні щорічної відпустки

Судовий реєстр по справі —646/1522/24

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Литвинов А. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Литвинов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні