Ухвала
від 16.02.2024 по справі 235/1142/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/2200/23

Провадження № 1-кс/235/399/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

16 лютого 2024 року м. Покровськ

Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

Секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого дізнавача сектору дізнання Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИЛА:

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з зазначеним клопотанням звернулася старший дізнавач сектору дізнання Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 .. Просить надати старшому дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме медичної картки стаціонарного хворого (форма №003/о) ОСОБА_6 , рентген знімків та інших медичних документів, які мають відношення до проходження лікування ОСОБА_6 внаслідок травмування 02.05.2023 на ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », можливістю їх вилучення.

Представник особи, у володінні якої перебувають речі і документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Старший дізнавач Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилась, будучи належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи, надала заяву про розгляд клопотання за її відсутності, наполягала на задоволенні клопотання.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання подано в рамках кримінального провадження № 12023053410000116 від 03 травня 2023 року, надана правова кваліфікація за ч.1 ст.272КК України.

Із наданих документів вбачається, що 02.05.2023 року о 23год. 25хв., ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходячись на підземній гірничо-прохідницькій дільниці №5 ШУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », при виконанні робіт по кріпленню виробітки вентиляційного штреку другої північної лави центральної панелі блока 11, стався обвал породи, в результаті якого ОСОБА_6 отримав виробничу травму, а саме закритий перелом правої ключової кістки зі зміщенням. Після події під час виконання робіт на ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » , трапилась 02.05.2023 року, ОСОБА_6 проходив лікування в КНП " ІНФОРМАЦІЯ_4 " Мирноградської міської ради, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження, необхідні документи, які складають лікарську таємницю, що перебувають у володінні КНП " ІНФОРМАЦІЯ_4 " Мирноградської міської ради ( АДРЕСА_1 ).

Вказані документи містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого дізнавача сектору дізнання Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, задовольнити.

Надати старшому дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , дізнавачу сектору дізнання Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме медичної картки стаціонарного хворого (форма №003/о) ОСОБА_6 , рентген знімків та інших медичних документів, які мають відношення до проходження лікування ОСОБА_6 внаслідок травмування 02.05.2023 на ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », можливістю їх вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117037210
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/1142/24

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні