Ухвала
від 16.02.2024 по справі 235/1142/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/1142/24

Провадження № 1-кс/235/404/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

16 лютого 2024 року м. Покровськ

Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

Секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання прокурора Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИЛА:

До Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з зазначеним клопотанням звернувся прокурор Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_3 .. Просить надати старшому слідчому в ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , старшому слідчому ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_5 , слідчим ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять законом охоронювану таємницю та зберігаються у посадових осіб КНП Слов`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з можливістю їх вилучення, а саме: медична карта стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який знаходився на стаціонарному лікуванні у вказаному вище закладі з 03.09.2023. Зобов`язати представників КНП Слов`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 », надати для вилучення медичну документацію (історію хвороби, медичну картка, рентгенівські знімки, тощо) стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який знаходився на стаціонарному лікуванні у вказаному вище закладі з 19.01.2024.

Представник особи, у володінні якої перебувають речі і документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Прокурор Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, наполягав на задоволенні клопотання.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання подано в рамках кримінального провадження № 12024050000000049 від 19 січня 2024 року, надана правова кваліфікація за ч.2 ст.286КК України.

Із наданих документів вбачається, що 19.01.2024 приблизно о 14 годині 20 хвилин в світлий час доби, під час туману, водій ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , керуючи автомобілем марки « Ford Ranger XLT 4х4 TD» реєстраційний номер НОМЕР_2 (реєстрація Великобританії), разом з пасажиром ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , рухався по автодорозі М-03 сполученням «Київ - Харків - Довжанський» з боку міста Ізюм в напрямку міста Слов`янськ, та в ході руху виконуючи маневр обгону невстановленого вантажного автомобіля, перетнув дорожню розмітку 1.1 (вузька суцільна смуга) ПДР та виїхав на зустрічну смугу руху, де передньою лівою частиною керованого ним автомобіля скоїв зіткнення з передньою лівою частиною автомобіля марки «Peugeot Partner» реєстраційний номер НОМЕР_3 , під керуванням водія ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який рухався у зустрічному для водія ОСОБА_9 напрямку по своїй смузі руху, разом з пасажиром ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Внаслідок вказаної ДТП водій автомобіля марки «Peugeot Partner» ОСОБА_11 отримав тілесні ушкодження та був доставлений до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », де цього ж дня ІНФОРМАЦІЯ_7 о 18 годині 20 хвилин від отриманих травм помер. Також, внаслідок вказаної ДТП пасажир автомобіля марки «Peugeot Partner» - ОСОБА_8 та пасажир автомобіля марки «Ford Ranger XLT 4х4 TD» - ОСОБА_10 отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до КНП СМР « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Постраждалий за вказаним кримінальним провадженням - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , після отримання тілесних ушкоджень, з 19.01.2024 перебував на стаціонарному лікуванні у КНП Слов`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 ,код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,тому в ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні документів і відомостей, які можуть мати доказове значення щодо ОСОБА_8 , який знаходився на стаціонарному лікуванні у вказаному вище закладі з 19.01.2024р..

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження, необхідні документи, які складають лікарську таємницю, що перебувають у володінні КНП Слов`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Вказані документи містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання прокурора Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , старшому слідчому ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_5 , слідчим ВРЗСТ СУ ГУНП в Донецькій області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , дозвіл на здійснення тимчасового доступу до документів, які складають лікарську таємницю, а саме медичної картки, історії хвороби, рентгенівських знімків тощо, з можливістю ознайомлення та вилучення копій медичної документації, які перебувають у КНП Слов`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). щодо ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який знаходився на стаціонарному лікуванні у вказаному вище закладі з 29.01.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117037212
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/1142/24

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Карабан І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні