Ухвала
від 16.02.2024 по справі 737/150/24
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2-о/737/6/24

Справа № 737/150/24

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

16 лютого 2024 року смт Куликівка

Суддя Куликівського районного суду Чернігівської області Рубаненко Н.Ю., розглянувши матеріали заяви Куликівської селищної ради як органу опіки та піклування, Чернігівська область, Чернігівський район, смт Куликівка, вул. Миру, 67,

заінтересовані особи: ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

Управління соціального захисту населення Чернігівської районної державної адміністрації, Чернігівська область, м. Чернігів, проспект Миру буд. 116-А,

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, Чернігівська область, м. Чернігів, вул. П`ятницька буд. 83-А,

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

ВСТАНОВИВ:

Куликівська селищна рада як орган опіки і піклування звернулась до суду із вказаною заявою, в якій просить визнати недієздатним громадянина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити над ним опіку та призначити громадянку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту. Підстав для відмови у відкритті провадження та залишення заяви без руху не встановлено.

Заява підсуднаКуликівському районномусуду Чернігівськоїобласті тавідповідно дост.293ЦПК України підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України розгляд справи про визнання фізичноїособи недієздатною проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

З огляду на те, що матеріали заяви не підтверджують наявність адвоката у громадянина ОСОБА_2 , суд зобов`язаний залучити до участі у справі адвоката через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Враховуючи вищевикладене, керуючись статтями 187, 293, 295 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти заяву Куликівської селищної ради як органу опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Призначити справу до розгляду у судовому засіданні в залі Куликівського районного суду Чернігівської області 12 березня 2024 року о 14 годині 00 хвилин.

3. Розгляд справи згідно зі ч. 4 ст. 293 ЦПК України проводити судом колегіально у складі судді і двох присяжних в порядку окремого провадження.

4. Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області залучити адвоката для представлення інтересів ОСОБА_2 стосовно якого розглядатиметься справа про визнання фізичної особи недієздатною.

5. Забезпечити участь призначеного адвоката в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області (смт Куликівка, вул. Шевченка, 3) 12 березня 2024 року о 14 годині 00 хвилин.

6. В судове засідання викликати: заявника, представників заінтересованих осіб та особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

7. Запропонувати заінтересованим особам надати до початку судового засідання письмові пояснення з приводу заявлених вимог та докази, якими вони обґрунтовуються.

8. Учасникам справи письмові докази по справі подавати в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях (для долучення до матеріалів справи) у порядку, визначеному ст. 95 ЦПК України. При цьому органам державної влади України, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям та їх об`єднанням усіх форм власності копії письмових доказів оформити відповідно до вимог п. 5.26 Національного стандарту України ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів», затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 144 від 01.07.2020 року.

9. При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати оригінал та копію довіреності або ордер, виданий відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також документ, що посвідчує особу; у разі явки керівника організації або члена виконавчого органу - належним чином завірену копію наказу про призначення на посаду, документ, що посвідчує особу (паспорт) та установчі документи.

10. Звернути увагу, що у випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд відповідно до ч. 3 ст. 43 ЦПК України застосовує заходи процесуального примусу до такого учасника справи.

11. Заявник та заінтересована особа можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http:// kl.cn.court.gov.ua.

12. Копію ухвали та копії заяви з додатками направити заявнику та заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н. Ю. Рубаненко

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117041961
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —737/150/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Рубаненко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні