Ухвала
від 17.01.2024 по справі 183/13211/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/13211/23

№ 2-о/183/80/24

У Х В А Л А

17 січня 2024 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Дубовенко І.Г.,

з участю секретаря судового засідання Котенко Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Лила Інна Армоніківна, Піщанська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області про встановлення факту що має юридичне значення,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, заінтересована особа: приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Лила Інна Армоніківна, Піщанська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області про встановлення факту що має юридичне значення, в якій вона просить встановити факт належності ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 свідоцтва про право особистої власності на житловий будинок АДРЕСА_1 від 11 грудня 1987 року № 274-І, видане на підставі рішення виконкому Новомосковської районної ради народних депутатів № 374 від 11 листопада 1987 року на ім`я ОСОБА_3 .

Ухвалою від 04 грудня 2023 року провадження у справі відкрито та призначено розгляд справи.

В судове засідання заявник та її представник не з`явились, від представника заявника надійшло клопотання про витребування доказів.

Заінтересована особа в судове засідання не з`явилася.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступних висновків.

Для з`ясування обставин наявності або відсутності спору, необхідно дослідити копію спадкової справи, яка відкрита після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст.83ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач,особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Згідно із ч.ч. 1, 3 ст. 84ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи, що для визначення наявності або відсутності спору у справі необхідно з`ясувати чи є інші спадкоємці після смерті ОСОБА_2 , які містяться у матеріалах спадкової справи, заведеної після його смерті, суд вважає за необхідне відповідно до ст. 84ЦПК України витребувати у Приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Лили Інни Армоніківни належним чином завірену копію спадкової справи у повному обсязі, відкритої після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.83,84,260 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Зобов`язати Приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Лилу Інну Армоніківну, адреса місцезнаходження: вулиця Гетьманська, будинок 36 місто Новомосковськ Дніпропетровської області, надати суду належним чином завірену копію спадкової справи у повному обсязі, відкритої після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати Першу новомосковську державну нотаріальну контору Дніпропетровської Приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Лилу Інну Армоніківну надати витребувані судом докази у письмовій формі, засвідчені належним чином, у строк не пізніше десяти днів з моменту отримання ухвали (адреса місцезнаходження: вул.В.Ковалівка, будинок 10-б, м.Новомосковськ, Дніпропетровської області, 51200).

Роз`яснити, що згідно ч. 8ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 17 січня 2024 року.

Суддя І.Г.Дубовенко

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117052973
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —183/13211/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні