Ухвала
від 15.02.2024 по справі 235/1246/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 235/1246/24

Провадження № 3/235/625/24

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншому суду

15 лютого 2024 року м. Покровськ

Суддя Красноармійськогоміськрайонного судуДонецької областіНазаренко Г.В.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Фінансовакомпанія управлінняактивами»,треті особи приватнийнотаріус Київськогоміського нотаріальногоокругу ОстапенкоЄвген Михайлович,Кальміуський відділдержавної виконавчоїслужби умісті МаріуполіМаріупольського районуДонецької областіСхідного міжрегіонального управлінняМіністерства юстиції,про визнаннявиконавчого написутаким,що непідлягає виконанню,та стягненнякоштів, -

ВСТАНОВИЛА:

13 лютого 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить визнати таким, що не підлягає виконанню, виконавчий напис №247498, вчинений 28.06.2021 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем,про стягненняз нього на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами заборгованості в розмірі 33203,40 грн, а також стягнути з відповідача на його користь безпідставно стягнені з нього за вказаним виконавчим написом грошові кошти в розмірі 8128,16 грн.

За загальним правилом підсудності позови доюридичних осібпред`являються всуд заїхнім місцезнаходженнямзгідно зЄдиним державнимреєстром юридичнихосіб,фізичних осіб-підприємців тагромадських формувань (ч.2 ст.27 ЦПК України).

Відповідно до ч.12 ст.28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

За частиною 1 ст.24 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна; право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Вивченням позовної заяви та доданих до неї документів встановлено, що зареєстрованим місцем проживання позивача є АДРЕСА_1 .

За змістом постанови про відкриття виконавчого провадження від 16.11.2021 державним виконавцем Кальміуського відділу державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції відкрито виконавче провадження № 67521790 з виконання виконавчого напису нотаріуса № 247498 від 28.06.2021 про стягнення з ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_2 , на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» (місцезнаходження м. Ірпінь Київської області, вул. Стельмаха, 9а/203) заборгованості в розмірі 33203,40 грн.

Постановою державного виконавця Кальміуського відділудержавної виконавчоїслужби умісті МаріуполіМаріупольського районуДонецької областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції від 30.11.2021 звернуто стягнення на доходи боржника ОСОБА_1 , які він отримує у Відокремленому підрозділі «Шахта Капітальна» (колишня Стаханова) Державного підприємства «Мирноградвугілля» (колишнє Красноармійськвугілля).

Згідно з довідкою ВП «Шахта «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» від 07.02.2024 з заробітної плати ОСОБА_1 з грудня 2021 року утримується сума заборгованості в загальному розмірі 36753,74 грн на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами».

Позивач пред`явив позов до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, керуючись правилами підсудності справ за вибором позивача, визначеними ч.5 ст.28 ЦПК України, за зареєстрованим місцем свого проживання.

Втім, оскільки стягнення у виконавчому провадженні з виконання оскаржуваного виконавчого напису нотаріуса проводиться із заробітної плати, яку позивач отримує на підприємстві, місцезнаходженням якого є місто Мирноград Донецької області, тобто виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем роботи боржника-позивача, що в силу ч.12 ст.28 ЦПК України є місцем виконання оскаржуваного виконавчого напису нотаріуса, то дана справа не належить до територіальної підсудності Красноармійського міськрайонного суду Донецької області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, дана цивільна справа підлягає передачі на розгляд Димитровському міському суду Донецької області, до територіальної юрисдикції якого вона належить.

Керуючись статтями 27, 31 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИЛА:

Цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Фінансовакомпанія управлінняактивами»,треті особи приватнийнотаріус Київськогоміського нотаріальногоокругу ОстапенкоЄвген Михайлович,Кальміуський відділдержавної виконавчоїслужби умісті МаріуполіМаріупольського районуДонецької областіСхідного міжрегіонального управлінняМіністерства юстиції,про визнаннявиконавчого написутаким,що непідлягає виконанню,та стягненнякоштів передатина розглядДимитровському міськомусуду Донецькоїобласті (місцезнаходження - 85320 м. Мирноград Донецької області, вул. Центральна, 73).

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з підстав, зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвалу суду може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку, передбаченому статтями 354, 355 ЦПК України.

Суддя Г.В. Назаренко

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117054604
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнаннявиконавчого написутаким,що непідлягає виконанню,та стягненнякоштів

Судовий реєстр по справі —235/1246/24

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Редько Ж. Є.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Назаренко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні