Ухвала
від 19.02.2024 по справі 675/2103/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/2103/23

Провадження № 2/675/186/2024

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

19 лютого 2024 року Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого - судді Столковського В. І., з участю: секретаря судового засідання Половенко Н. О., представника позивачки адвоката Каруна В. П., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження у залі суду в м. Ізяслав цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сахновецької сільської ради Хмельницької області про скасування рішення про державну реєстрацію речового права,

в с т а н о в и в :

У провадженні Ізяславського районного суду Хмельницької області перебуває вищевказана цивільна справа.

Положеннями ч. 1 ст. 196 ЦПК України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження у кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Ухвалою судді Ізяславського районного суду Хмельницької області від 29 грудня 2023 року прийнято позовну заяву ОСОБА_1 до розгляду, відкрито провадження та призначено підготовче засідання у справі, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження.

У підготовчому судовому засіданні представник позивачки адвокат Карун В. П. позовні вимоги підтримав, не заперечував щодо можливості призначення справи до судового розгляду по суті.

Представник відповідача Сахновецької сільської ради Хмельницької області Шрейдер О. В. у підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, надіслав до суду письмову заяву про слухання справи за його відсутності.

З огляду на викл адене, суд вважав за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності відповідача.

Представником позивача адвокатом Каруном В. П. подано до суду усне клопотання про витребування у Відділі № 3 Центру надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області для огляду в судовому засіданні технічної документації по передачі земельних часток (паїв) у натурі з виготовленням державних актів на право приватної власності на землю на території Сахновецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи предмет даного спору, з метою встановлення фактичних обставин справи та правильного вирішення справи по суті суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів, так як такі докази мають важливе значення для справи та стосуються предмету спору.

У підготовчому засіданні судом здійснено усі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Таким чином, оскільки судом виконано завдання підготовчого провадження, слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 84, 189-200, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Витребувати у Відділі № 3 Центру надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області для огляду в судовому засіданні технічну документацію по передачі земельних часток (паїв) у натурі з виготовленням державних актів на право приватної власності на землю на території Сахновецької сільської ради Ізяславського району Хмельницької області.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Сахновецької сільської ради Хмельницької області про скасування рішення про державну реєстрацію речового права.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 18 березня 2024 року на 11 год. 00 хв. в залі суду м. Ізяслав.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити особі, у якої витребувано докази.

Визначити термін виконання цієї ухвали в частині витребування доказів п`ять днів з дня отримання копії ухвали.

При неможливості надати вказані докази взагалі або у встановлений судом строк, повідомити суд про причини неможливості їх надання протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Попередити Відділ № 3 Центру надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про те, що в разі ненадання зазначених доказів або неповідомлення суду про неможливість їх подання до нього можуть бути застосовані заходи процесуального примусу.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: В. І. Столковський

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117057139
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію речового права

Судовий реєстр по справі —675/2103/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Столковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні