Ухвала
від 19.02.2024 по справі 161/18595/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/18595/23

Провадження № 2-о/161/35/24

У Х В А Л А

19 лютого 2024 року Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Олексюка А.В.,

присяжних Форманюк Н.Ю., Антонюк Л.Є.,

при секретарі судових засідань Новак Л.В.,

представника заявника Мамченка І.О.,

представника особи, стосовно якої вирішується

питання про визнання недієздатною ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку цивільну справу за заявою ОСОБА_2 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатною ОСОБА_3 , заінтересована особа Підгайцівська сільська рада Луцького району, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И В :

25.10.2023 до суду надійшла заява ОСОБА_2 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатною ОСОБА_3 , заінтересована особа Підгайцівська сільська рада Луцького району, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

В судовому засіданні представник заявника адвокат Мамченко І.О. просив призначити у справі судово-психіатричну експертизу з метою визначення психічного стану ОСОБА_3 та здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Представник особи, стосовно якої вирішується питання про визнання недієздатною, - ОСОБА_1 клопотання підтримала.

Відповідно до п.п. 1, 2 ч. 1, ч. 5 ст.103ЦПКУкраїни суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

Аналізуючи матеріали справи, враховуючи те, що для визначення психічного стану особи та визнання особи недієздатною необхідні спеціальні знання в області судової психіатрії, суд прийшов до висновку про обов`язковість призначення у даній справі судової психіатричної експертизи в порядку ст.103ЦПК України, на вирішення якої поставити вищезазначені запитання.

Керуючись ст.ст.103-105,108,260,261,298,299 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Призначити у справі за заявою ОСОБА_2 , особа, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатною, ОСОБА_3 , заінтересована особа Підгайцівська сільська рада Луцького району, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, судову психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні запитання:

1)Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на будь-яке психічне захворювання і яке саме?

2)Чи є психічне захворювання в ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , стійким та хронічним?

3)Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Строк проведення експертизи встановити до 19 квітня 2024 року.

Проведення експертизи доручити експертам Волинської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (45601, Волинська обл., Луцький р-н, с. Липини, вул. Теремнівська, 98).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 КК Україниза дачу завідомо неправдивих висновків або відмову від виконання покладених на них обов`язків.

Зобов`язати заінтересовану особу - ОСОБА_2 (адреса: АДРЕСА_1 , моб. НОМЕР_1 ), забезпечити явку ОСОБА_3 до експертної установи для проведення експертизи.

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області А.В. Олексюк

Присяжні Н.Ю. Форманюк

Л.Є. Антонюк

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117057919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —161/18595/23

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Олексюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні