Ухвала
від 22.01.2024 по справі 569/3578/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/3578/23

1-кс/569/296/24

УХВАЛА

22 січня 2024 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого у кримінальному провадженні - старший слідчий слідчого відділення відділення поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 (далі слідчого), виконувачем обов`язків прокурора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 в рамках кримінального провадження № 42023180000000023 від 21.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий у кримінальному провадженні - старший слідчий слідчого відділення відділення поліції №6 Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено виконувачем обов`язків прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії домашнього насильству Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що групою слідчих слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023180000000023 від 21.02.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Рівненської обласної ради спільно з ФОП ОСОБА_5 , за результатами проведеної закупівлі UA-2022-12-23-008516-a (без використання електронної системи), 22.12.2022 укладено договір № 88 про закупівлю 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті на суму 999 999 гривень, щоможесвідчити про можливе заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовоюгрупою осіб, в умовахвоєнного стану.

Під час опрацювання веб-порталу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » встановлено, що КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Рівненської обласної ради за результатами закупівлі UA-2022-12-23-008516-a (без використання електронної системи), 22.12.2022 з ФОП ОСОБА_5 укладено договір № 88 про закупівлю 4785 кг цукерок шоколадних в асортименті на суму 999 999 гривень.

Зазначена закупівля проведена з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі» та Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», тобто без застосування процедури закупівлі відкритих торгів.

Допитані в якості свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 (бухгалтер ОСОБА_5 ), вказали, що на виконання умов вищевказаних договорів ними на ринку Дикого в м. Рівне було закуплено та поставлено цукерки виробництва фірми « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме Джонні крокерчоко, Джонні крокермілк, Тофеліні з шоколадною начинкою, Нуга Рошен, Нуга Рошен з арахісом, Канді нут з арахісом, Канді нуга арахіс, Шоколапки, Ромашка та Цукерки Конафетто, при цьому інші види цукерок закуплено та поставлено не було.

Вказані покази суперечать фактичним даним отриманим в ході досудового слідства, від так 13.03.2023 під час виконання ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області в ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , було отримано зразки поставленої продукції подарункових наборів, в яких знаходились цукерки виробництва ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: « ІНФОРМАЦІЯ_7 », « ІНФОРМАЦІЯ_8 », « ІНФОРМАЦІЯ_9 », « ІНФОРМАЦІЯ_10 », « ІНФОРМАЦІЯ_11 », « ІНФОРМАЦІЯ_12 », « ІНФОРМАЦІЯ_13 », « ІНФОРМАЦІЯ_14 », « ІНФОРМАЦІЯ_15 », « ІНФОРМАЦІЯ_16 », « ІНФОРМАЦІЯ_17 », « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Окрім цього, згідно інформації отриманої від сільських та селищних рад Рівненської області, для них також було передано для передачі дітям внутрішньо переміщених осіб цукерки, асортимент який відрізняється від того, який відповідно до показів свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , а також наданими ними документів, фактично було поставлено.

30.03.2023 на підставі ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 24.03.2023, було проведено обшук за місцем фактичним місцем проживання фізичної особи-підприємця ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_2 , в ходіякогоразом з іншим буловилучено документи, які вказують про придбання товарів, які були поставленні ФОП ОСОБА_5 , у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , а саме: Видаткову накладну № Рв000000000239 від 03.01.2023, Видаткову накладну №Рв000000000859 від 04.01.2023, Видаткову накладну № Рв000000003371 від 10.01.2023 та Видаткову накладну №Рв000000003521 від 11.01.2023.

Під час досудового слідства, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, з можливістю вилучення їх оригіналів (здійснення їх виїмки), а саме: юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , з іншими суб`єктами господарювання, зокрема документів (видаткових накладних, товаро-транспортних накладних, актів приймання-передачі, інших документів, що підтверджують оплату за отриманий товар тощо), у яких наявна інформація станом на 22 грудня 2022 року, щодо реалізації цукерок виробництва ДПКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » із зазначенням їх вартості, а саме: «Toffelini з шоколадною начинкою», «Конафетто» (RoshenKonafettobianco), «Нуга Рошен» (RoshenНуга), «CandyNut нуга і м`яка карамель з арахісом» (Канді нуга, арахіс, CandyNut нуга м`яка карамель арахіс), «Нуга Рошен з арахісом» (Нуга арахіс м`яка карамель, Нуга Рошен з арахісом та м`якою карамеллю, NougatPeanuts), «JOHNNY KROCKER chocoflavour», «JOHNNY KROCKER milkflavour», «СHOCO LAPKI» (Шоколапки), «CANDY NUT» (CandyNut м`яка карамель з арахісом, «РОМАШКА рошен», «ToffeliniMilkySPLASH з молочною начинкою», «КorivkaRoshen», «карамель CoffeLike», «карамель BIM BOM», «SWEЕTDROPmilkfilledcandies» (карамель з молочною начинкою), «NOUGATcreamcocoa», «NOUGAT cremebrulee».

Правова кваліфікація кримінальних правопорушень ч. 4 ст. 191 КК України.

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: юридичні, фінансові, бухгалтерські документи щодо взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , з іншими суб`єктами господарювання, зокрема документи(видаткові накладні, товаро-транспортні накладні, акти приймання-передачі, іншідокументи, що підтверджують оплату за отриманий товар тощо), у яких наявна інформація станом на 22 грудня 2022 року, щодо реалізації цукерок виробництва ДПКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » із зазначенням їх вартості, а саме: «Toffelini з шоколадною начинкою», «Конафетто» (RoshenKonafettobianco), «Нуга Рошен» (RoshenНуга), «CandyNut нуга і м`яка карамель з арахісом» (Канді нуга, арахіс, CandyNut нуга м`яка карамель арахіс), «Нуга Рошен з арахісом» (Нуга арахіс м`яка карамель, Нуга Рошен з арахісом та м`якою карамеллю, NougatPeanuts), «JOHNNY KROCKER chocoflavour», «JOHNNY KROCKER milkflavour», «СHOCO LAPKI» (Шоколапки), «CANDY NUT» (CandyNut м`яка карамель з арахісом, «РОМАШКА рошен», «ToffeliniMilkySPLASH з молочною начинкою», «КorivkaRoshen», «карамель CoffeLike», «карамель BIM BOM», «SWEЕTDROPmilkfilledcandies» (карамель з молочною начинкою), «NOUGATcreamcocoa», «NOUGAT cremebrulee».

Підстави, що документи перебувають у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні дані документи мають істотне значення у даному кримінальному провадження, оскільки в них містяться відомості, що підтверджують або спростовують вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, своє клопотання підтримує та просить його задоволити в повному обсязі.

Клопотання розглядається у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч.4ст.107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно із ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

У відповідності до ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Статтею 86 КПК України регламентовано, що доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи, які перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділення СВ ВП № 6 Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , шляхом надання можливості ознайомитися із ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку),а саме:юридичних, фінансових, бухгалтерських документів щодо взаємовідносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , з іншими суб`єктами господарювання, зокрема документів (видаткових накладних, товаро-транспортних накладних, актів приймання-передачі, інших документів, що підтверджують оплату за отриманий товар тощо), у яких наявна інформація станом на 22 грудня 2022 року, щодо реалізації цукерок виробництва ДПКК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » із зазначенням їх вартості, а саме: «Toffelini з шоколадною начинкою», «Конафетто» (RoshenKonafettobianco), «Нуга Рошен» (RoshenНуга), «CandyNut нуга і м`яка карамель з арахісом» (Канді нуга, арахіс, CandyNut нуга м`яка карамель арахіс), «Нуга Рошен з арахісом» (Нуга арахіс м`яка карамель, Нуга Рошен з арахісом та м`якою карамеллю, NougatPeanuts), «JOHNNY KROCKER chocoflavour», «JOHNNY KROCKER milkflavour», «СHOCO LAPKI» (Шоколапки), «CANDY NUT» (CandyNut м`яка карамель з арахісом, «РОМАШКА рошен», «ToffeliniMilkySPLASH з молочною начинкою», «КorivkaRoshen», «карамель CoffeLike», «карамель BIM BOM», «SWEЕTDROPmilkfilledcandies» (карамель з молочною начинкою), «NOUGATcreamcocoa», «NOUGAT cremebrulee».

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117059611
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/3578/23

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 22.01.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 29.12.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні