Ухвала
від 19.02.2024 по справі 180/349/24
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/349/24

2/180/289/24

У Х В А Л А копія

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2024 р. м. Марганець

Суддя Марганецького міського суду Дніпропетровської області Хомченко С.І., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , в особі представника позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Марганецького міського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до ОСОБА_3 , третя особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

В позовній заяві та в паспорті позивача вказано, що позивач ОСОБА_1 зареєстрований АДРЕСА_1 , а також відповідно позовної заяви відповідач ОСОБА_3 зареєстрована АДРЕСА_1 .

Частиною 1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом (територіальна юрисдикція (підсудність).

Частиною 1 ст.28 ЦПК Українипозови про стягнення аліментів можуть пред`являтися за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

В матеріалах справи відсутні докази спільних малолітніх або неповнолітніх дітей від шлюбу та відсутні інші докази про розгляд справи про розірвання шлюбу за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Відповідно до ч.9 ст.187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

За п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чиномвстановлено,що відповідачна територіїм.Марганця незареєстрований,азареєстрований згіднопаспорта позивача: АДРЕСА_1 , а тому за таких обставин справу необхідно направити за підсудністю до Берегівського районного суду Закарпатської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.187 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Справу за позовом ОСОБА_1 , в особі представника позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів направити за підсудністю до Берегівського районного суду Закарпатської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15-ті днів з дня проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя (підпис)

Згідно з оригіналом

Суддя


Хомченко С.І.

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117061757
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —180/349/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Хомченко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні