Ухвала
від 08.04.2024 по справі 180/349/24
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/349/24

УХВАЛА

08 квітня 2024 року м. Берегове

Берегівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого ГАЛ Л. Л., за участю секретаря Адамчо К.С., розглянувши клопотання представника позивача адвоката Бардадим Ольги Костянтинівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав,

встановив:

В провадженні Берегівського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді Берегівського районного суду Закарпатської області від 26.03.2024 року відкрито провадження у справі та призначено до підготовчого засідання за правилами загального позовного провадження в приміщенні Берегівського районного суду Закарпатської області на 25.04.2024 року на 09:00 годин.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Бардадим О.К. 04.04.2024 року надіслала до суду клопотання, в якому просила провести судове засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме сервісу «EASYCON», оскільки представник позивача не зможе прибути в судове засідання у зв`язку з територіальною віддаленістю її місцезнаходження від місця знаходження суду. Представник має технічну можливість брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1 та ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Берегівський районний суд Закарпатської області має все необхідне обладнання для проведення відеоконференції.

Можливість проведення відеоконференції є і у представника позивача.

При цьому, підключення через систему відеоконференції «EasyCon» нормативними документами не передбачено.

За таких обставин, суд вважає за необхідне частково задоволити клопотання представника позивача та забезпечити наступні судові засідання в режимі відеоконференції за участю представника позивача ОСОБА_1 - адвокат Бардадим О.К. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав, через підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС «ВКЗ» в системі «Електронний суд».

Керуючись ст. 212, 258, 260 ЦПК України,

ухвалив:

Клопотання представника позивача адвоката Бардадим Ольги Костянтинівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити частково.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Марганецької міської ради Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав, призначене 25квітня 2024року на09:00годин,та всінаступні судовізасідання усправі проводити заучастю представникапозивача адвоката БардадимОльги Костянтинівни,в режимівідеоконференціїчерез підсистему відеоконференцзв`язку ЄСІТС «ВКЗ» в системі «Електронний суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лайош ГАЛ

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено09.04.2024
Номер документу118175588
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —180/349/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ГАЛ Л. Л.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Хомченко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні