Ухвала
від 13.02.2024 по справі 910/19775/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

13.02.2024Справа № 910/19775/23за позовом Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів"

до відповідачів:

1. Національної поліції України

2. Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря"

про захист порушених прав інтелектуальної власності

та за зустрічним позовом Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря"

до Державного підприємства "Поліграфічний комбінат Україна" по виготовленню цінних паперів"

про визнання недійсним свідоцтва та визнання відсутнім авторських майнових прав на твір

Суддя Зеленіна Н.І.

Секретар судового засідання Одинцова К.К.

Представники сторін: відповідно до протоколу судового засідання.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державне підприємство "Поліграфічний комбінат Україна" по виготовленню цінних паперів" звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Національної поліції України, Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" про: визнання такими, що порушують майнові авторські права Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" (код ЄДРПОУ - 16286441) дії Національної поліції України та Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) щодо використання службового твору Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти) за Свідоцтвом про реєстрацію авторського права на службовий твір № 102874 від 01.03.2021; заборону Національній поліції України та Дочірньому підприємству "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) використання службового твору Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти) за свідоцтвом про реєстрацію авторського права на службовий твір № 102874 від 01.03.2021 шляхом виготовлення бланків службових посвідчень Національної поліції України без дозволу позивача; зобов`язання Національної поліції України та Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) за власний рахунок в друкованому засобі масової інформації - газеті "Голос України" опублікувати відомості про допущені ними порушення авторського права на службовий твір Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти) за свідоцтвом про реєстрацію авторського права на службовий твір № 102874 від 01.03. 2021, а також судове рішення щодо цих порушень; стягнення з Національної поліції України та Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) до Державного бюджету України штраф у розмірі 10% суми, присудженої судом на користь позивача, з кожного; зобов`язання Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ- 32068913) в присутності уповноважених представників позивача знищити всю документацію, зразки, копії, кліше, витратні та допоміжні матеріали, а також іншу документацію та матеріали, що зберігаються в Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) та стосуються виготовлення службових посвідчень Національної поліції України; стягнення з Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" (код ЄДРПОУ - 32068913) на користь Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" (код ЄДРПОУ - 16286441) кошти в розмірі 1 382 690,00 грн як частини доходу відповідача - 2 - способу захисту прав та законних інтересів Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів", який не передбаченого законом чи договором, але є ефективним та таким, що не суперечить закону.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.12.2023 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 13.02.2024.

09.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" надійшла зустрічна позовна заява до Державного підприємства "Поліграфічний комбінат Україна" по виготовленню цінних паперів, у якій заявник просить визнати недійсним Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №102874 від 01.03.2021 "Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти)", авторські майнові права на який належать Державному підприємству "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" та визнати відсутніми у Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" авторські майнові права на твір "Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти)".

11.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" надійшов відзив на позовну заяву.

12.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Національної поліції України надійшов відзив на позовну заяву.

12.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Державного підприємства "Поліграфічний комбінат Україна" по виготовленню цінних паперів" надійшла заява про зміну предмета позову та відмову від позовних вимог в частині.

17.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Державного підприємства "Поліграфічний комбінат Україна" по виготовленню цінних паперів" надійшла відповідь на відзив.

19.01.2024 через систему "Електронний Суд" від Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" надійшли заперечення на відповідь на відзив.

Ухвалою суду від 22.01.2024 прийнято до розгляду зустрічну позовну заяву та об`єднано в одне провадження із первісним позовом у справі.

08.02.2024 через систему "Електронний Суд" від Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" надійшов відзив на зустрічну позовну заяву.

08.02.2024 через систему "Електронний Суд" від Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" надійшло клопотання про долучення доказів.

13.02.2024 через систему "Електронний Суд" від Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" надійшли відповідь на відзив Національної поліції України та клопотання про приєднання доказів до матеріалів справи.

У підготовчому засіданні 13.02.2024 суд заслухав пояснення представників сторін щодо заявлених клопотань та дійшов наступних висновків.

Частиною 3 статті 46 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Відтак зміна предмета позову означає зміну вимоги, з якою позивач звернувся до відповідача.

Разом з тим, відповідно до п. 4 ст. 231 ГПК України, господарський суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 ГПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

У поданій заяві про зміну предмета позову та відмову від позовних вимог в частині, позивач повідомив, що відмовляється від позовних вимог та просить викласти позовні вимоги у наступній редакції: 1) визнати такими, що порушують майнові авторські права Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" дії Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" щодо використання службового твору Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти) за Свідоцтвом про реєстрацію авторського права на службовий твір №102874 від 01.03.2021; 2) заборонити Дочірньому підприємству "Поліграфічний комбінат "Зоря" використання службового твору Графічне зображення "Дизайн бланка "Службове посвідчення Національної поліції України" (2 варіанти) за свідоцтвом про реєстрацію авторського права на службовий твір №102874 від 01.03.2021 шляхом виготовлення бланків службових посвідчень Національної поліції України без дозволу позивача; 3) стягнути з Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" до Державного бюджету України штраф у розмірі 10% суми, присудженої судом на користь позивача; 4) стягнути з Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" кошти в розмірі 1 382 690,00 грн як частини доходу відповідача - 2 - способу захисту прав та законних інтересів Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів", який не передбачено законом чи договором, але є ефективним та таким, що не суперечить закону.

Дослідивши заяву позивача про зміну предмета позову, суд встановив, що остання відповідає вимогам, визначеним статтею 46 ГПК України, а тому підлягає прийняттю до розгляду. Окрім того, враховуючи, що позивач за первісним позовом відмовився від позовних вимог до Національної поліції України та така відмова не суперечить інтересам сторін, суд вважає за необхідне закрити провадження в частині вимог до Національної поліції України та виключити її з числа відповідачів за первісним позовом у зв`язку із закриттям провадження у справі в частині вимог до останнього.

Разом з тим, з метою здійснення судом всіх необхідних дій для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, суд вважає за доцільне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. 46, 177, 231, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" про зміну предмета позову та відмову від позову в частині від 12.01.2024.

2. Закрити провадження у справі в частині первісних позовних вимог до Національної поліції України.

3. Виключити Національну поліцію України із числа відповідачів за первісним позовом у справі.

4. Долучити до матеріалів справи відзив Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" на позовну заяву від 11.01.2024, відзив Національної поліції України на позовну заяву від 12.01.2024, відповідь Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" на відзив від 17.01.2024, заперечення Дочірнього підприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря" на відповідь на відзив від 19.01.2024, відзив Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" на зустрічну позовну заяву від 08.02.2024 та докази, подані Дочірнім підприємством "Поліграфічний комбінат "Зоря" разом із клопотанням від 08.02.2024.

5. Відкласти підготовче засідання на 19.03.2024 о 15:15 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44-Б, зал №12.

6. Повідомити сторін, що додаткові письмові докази, висновки експертів, клопотання, заяви, пояснення, можуть бути подані до суду у строк - до 29.02.2024.

7. Викликати учасників справи у підготовче засідання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Північного апеляційного господарського суду протягом 10 днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали складено 16.02.2024.

Суддя Н.І. Зеленіна

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117072505
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним свідоцтва та визнання відсутнім авторських майнових прав на твір

Судовий реєстр по справі —910/19775/23

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 27.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні