Ухвала
від 13.02.2024 по справі 910/18633/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

13.02.2024Справа № 910/18633/23

Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді Головіної К.І., при секретарі судового засідання Олексюк О.В., розглянувши у порядку загального позовного провадження господарську справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Агенство екологічних досліджень"

до Комунальної корпорації "Київавтодор"

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - 1) Приватне підприємство "Київшляхбуд"

2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Теллавіт"

3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Кроско"

про відшкодування збитків у сумі 435 877,51 грн.

за участю представників:

від позивача:Громич І. В. від відповідача:не з`явився від третьої особи -1: від третьої особи - 2: від третьої особи - 3:не з`явився не з`явився не з`явився

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва з позовом звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "Агенство екологічних досліджень" (далі - ТОВ "Агенство екологічних досліджень", позивач) до Комунальної корпорації "Київавтодор" (далі - КК "Київавтодор", відповідач) про відшкодування збитків в сумі 435 877,51 грн., спричинених пошкодженням кабелю під час виконання робіт з реконструкції дороги.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.01.2024 зазначений позов був прийнятий до розгляду, справу вирішено розглядати в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання, учасникам спору надана можливість реалізувати свої процесуальні права та обов`язки. Цією ж ухвалою до розгляду справи було залучено третіх осіб без самостійних вимог на стороні позивача - Приватне підприємство "Київшляхбуд", Товариство з обмеженою відповідальністю "Теллавіт", Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Кроско".

У підготовчому засіданні, призначеному на 13.02.2024, представник позивача (ТОВ "Агенство екологічних досліджень") заявив клопотання про залишення позову без розгляду.

Представники відповідача та третіх осіб до суду не з`явилися, належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Суд, розглянувши заяву позивача про залишення позову без розгляду та дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що вона підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 226 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідна заява була подана позивачем у підготовчому засіданні, заява про залишення позову без розгляду підписана уповноваженим представником ТОВ "Агенство екологічних досліджень" та вона є формою реалізації процесуальних прав учасників справи, передбачених ст. 42 ГПК України.

За таких обставин суд вважає за необхідне залишити позов ТОВ "Агенство екологічних досліджень" до КК "Київавтодор", за участю третіх осіб - ПП "Київшляхбуд", ТОВ "Теллавіт", ТОВ "Енергетична компанія "Кроско" про відшкодування збитків в сумі 435 877,51 грн. без розгляду.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 185 ГПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Згідно з ч. 2 ст. 226 ГПК України про залишення позову без розгляду постановляється ухвала, в якій вирішуються питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

У даному випадку, вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд зазначає, що у разі залишення позову без розгляду за заявою позивача, сплачена сума судового збору поверненню не підлягає (п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір").

Отже, керуючись ст. 185, 226, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити без розгляду позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Агенство екологічних досліджень" до Комунальної корпорації "Київавтодор", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Приватне підприємство "Київшляхбуд", Товариство з обмеженою відповідальністю "Теллавіт", Товариство з обмеженою відповідальністю "Енергетична компанія "Кроско" про відшкодування збитків в сумі 435 877,51 грн.

Роз`яснити позивачу, що залишення позову без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з ним до господарського суду в загальному порядку після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду.

Вступна та резолютивна частини ухвали оголошені в судовому засіданні 13 лютого 2024 року.

Повний текст ухвали складений 19 лютого 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з дня її оголошення та з цього дня може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десятиденного строку.

Суддя Головіна К. І.

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117072868
СудочинствоГосподарське
Сутьвідшкодування збитків у сумі 435 877,51 грн.

Судовий реєстр по справі —910/18633/23

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні