Ухвала
від 19.02.2024 по справі 580/1839/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 580/1839/20

У Х В А Л А

19 лютого 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Судді-доповідача: Бужак Н. П.

Суддів: Костюк Л.О., Кобаль М.І.

За участю секретаря: Єжелі А.О.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" - адвоката Пропадущого Андрія Володимировича про розгляд у режимі відеоконференції апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2023 року, суддя Рідзель О.А., у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" до Державної авіаційної служби України про зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" звернулось до Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної авіаційної служби України, в якому просив:

- визнати нікчемним та скасувати наказ Державної авіаційної служби України №810 від 27.06.2019 про призупинення дії Сертифіката схвалення організації розробника;

- визнати нікчемним та скасувати наказ Державної авіаційної служби України №49 від 11.01.2020;

- визнати нікчемним та скасувати наказ Державної авіаційної служби України №55 від 11.01.2020;

- визнати нікчемною та скасувати постанову Державної авіаційної служби України №000479 серії АБ від 28.01.2020 про стягнення з позивача 85000,00 грн.

Рішенням Черкаського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2023 року у задоволенні адміністративного позову відмовлено повністю.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду, позивач звернувся з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 17 січня 2024 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2023 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" до Державної авіаційної служби України про зобов`язання вчинити певні дії та ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 29 січня 2024 року призначено справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні 20 лютого 2024 року на 10 годин 45 хвилин.

15 лютого 2024 року на електронну адресу Шостого апеляційного адміністративного суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" - адвоката Пропадущого Андрія Володимировича надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами Шостого апеляційного адміністративного суду в приміщенні Черкаського районного суду Черкаської області.

Відповідно до частини другої ст.195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У силу вимог частини сьомої ст.195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно частини п`ятої статті 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно з частиною восьмої ст.195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, колегія суддів, враховуючи необхідність забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, вважає за необхідне доручити проведення відеоконференції за участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" - адвоката Пропадущого Андрія Володимировича Черкаському районному суду Черкаської області (вулиця Гоголя, 316, м. Черкаси, 18015, м.; E-mail: inbox@ck.ck.court.gov.ua).

Керуючись ст.ст. 195, 241, 242, 309, 311, 321, 325 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А :

Забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" - адвоката Пропадущого Андрія Володимировича Черкаському районному суду Черкаської області (вулиця Гоголя, 316, м. Черкаси, 18015, м.; E-mail: inbox@ck.ck.court.gov.ua).

Судове засідання за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" на рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 16 листопада 2023 року, суддя Рідзель О.А., у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" до Державної авіаційної служби України про зобов`язання вчинити певні дії в режимі відеоконференції відбудеться 20 лютого 2024 року о 10 год. 45 хв. в приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30, зал судового засідання № 11 (еmail: inbox@6aa.court.gov.ua).

Копію ухвали про участь представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити Черкаському районному суду Черкаської області та представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Авіакомпанія "Черкаси-ЗАНГ" - адвокату Пропадущому Андрію Володимировичу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та подальшому оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: Бужак Н.П.

Судді: Костюк Л.О.

Кобаль М.І.

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117084128
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —580/1839/20

Ухвала від 08.05.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Постанова від 12.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Постанова від 12.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Ухвала від 29.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Ухвала від 28.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Бужак Наталія Петрівна

Рішення від 16.11.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

Рішення від 16.11.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Олексій РІДЗЕЛЬ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні