Ухвала
від 12.02.2024 по справі 445/1961/23
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1961/23

Провадження № 2/445/158/24

УХВАЛА

про витребування доказів

12 лютого 2024 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Сивака В. М.,

секретаря судового засідання Захарчук Н.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золочеві Львівської області питання про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Військового госпіталю Національної гвардії України (військова частина НОМЕР_1 ) про поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу,-

в с т а н о в и в:

в провадженні Золочівського районного суду Львівської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Військового госпіталю Національної гвардії України (військова частина НОМЕР_1 ) про поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.

В судове засідання позивач та її представник, будучи належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, не з`явилися.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності, просив врахувати заперечення, зазначені у відзиві на позовну заяву.

На підставі ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Як вбачається із матеріалів справи, однією із позовних вимог, яку заявляє позивач, є поновлення її на роботі у військовому госпіталі Національної гвардії України (в/ч НОМЕР_1 ) з дати звільнення на посаді медичної сестри стоматологічного кабінету поліклініки, оскільки вважає, що її звільнення, на підставі п.1 ст. 40 КЗпП, є незаконним, а відповідачем не дотримано та не виконано вимог ч.3 ст. 49-2 КЗпП.

У пункті 19 постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 06.11.1992 «Про практику розгляду судами трудових спорів`роз`яснено, що розглядаючи трудові спори, пов`язані зі звільненням за п.1ст.40 КЗпП, суди зобов`язані з`ясувати, чи дійсно у відповідача мали місце зміни в організації виробництва і праці, зокрема, ліквідація, реорганізація або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників, чи додержано власником або уповноваженим ним органом норм законодавства, що регулюють вивільнення працівника, які є докази щодо змін в організації виробництва і праці, про те, що працівник відмовився від переведення на іншу роботу або що власник або уповноважений ним орган не мав можливості перевести працівника з його згоди на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації, чи не користувався вивільнюваний працівник переважним правом на залишення на роботі та чи попереджувався він за 2 місяці про наступне вивільнення.

У відзиві на позовну заяву представник відповідача вказує, про неможливість надання інформації про перелік змін до штатів Військового госпіталю НГУ , оскільки така є службовою інформацією в системі Міністерства внутрішніх справ України, а відтак доступ до такої - обмежений.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 13 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статті 76 ЦПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України, письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно з Законом України «Про інформацію», інформація з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова. Зазначена інформація може бути надана на письмову вимогу суду.

З врахуванням предмету спірних правовідносин у суду виникла необхідність в порядку ч. 7 ст. 81 ЦПК України витребувати у відповідача належним чином завірені копії штатного розпису медичних працівників станом на день винесення наказу про скорочення та на день звільнення позивача, а також інформацію про всі наявні вакантні посади у військовомугоспіталі Національноїгвардії України(в/ч НОМЕР_1 )з моменту видачі наказу про скорочення та до дня звільнення позивача, оскільки вказані документи містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору, а їх відсутність унеможливить повноту та всебічність розгляду справи.

Керуючись ст. 76, 81, 95, 260,261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Витребувати у військового госпіталюНаціональної гвардіїУкраїни (в/ч НОМЕР_1 ):

- належним чином завірені копії штатного розпису станом на день винесення наказу №169 дск від 08.06.2022 щодо змін до штату військового госпіталю Національної гвардії України (в/ч НОМЕР_1 ), та станом на день винесення наказу №163 від 30.06.2022 року про звільнення ОСОБА_1 , а також зміни до штатного розпису станом на 05.07.2022 року;

- інформацію про наявні вакантні посади медичних працівників з моменту видачі наказу №169 дск від 08.06.2022 щодо змін до штату військового госпіталю Національної гвардії України (в/ч НОМЕР_1 ), та до дня звільнення ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали скерувати для виконання до військового госпіталю Національної гвардії України (в/ч НОМЕР_1 ), роз`яснивши при цьому, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Строк виконання ухвали встановити - до 17.04.2024 року.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Розгляд справи відкласти на 17.04.2024 о 14 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. М.Сивак

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117089753
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —445/1961/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні