Ухвала
від 20.02.2024 по справі 513/223/24
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/223/24

Провадження № 2-о/513/45/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

20 лютого 2024 року Суддя Саратського районного суду Одеської області Бучацька А.І., вивчивши заяву ОСОБА_1 в особі представника адвоката Власенко Лілії Вікторівни, заінтересована особа: Петропавлівська сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області, про встановлення факту, що має юридичне значення,

У С Т А Н О В И Л А:

Відповідно до ч.1 ст.316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

З довідки за № 122 від 06.02.2024 Петропавлівської сільської ради (Фараонівського старостинського округу) Білгород-Дністровського району Одеської області встановлено, що заявник ОСОБА_1 зареєстрована в с.Фараонівка Білгород-Дністровського району Одеської області.

Отже заява підсудна Саратському районному суду Одеської області, її зміст і форма відповідають вимогам ст.ст. 175, 177, 318 ЦПК України.

Судовий збір сплачений відповідно до підпункту 1 пункту 4 ч. 2 ст.4 Закону України "Про судовий збір".

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, для залишення заяви без руху або її повернення заявнику, передбачених ст. ст. 185, 186 ЦПК України, не встановлено.

Відповідно до частин 2, 7 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

З огляду на зазначені положення справа має розглядатися в порядку окремого провадження.

Представник заявника просить витребувати у державного нотаріуса Саратської державної нотаріальної контори Одеської області копію спадкової справи, яка була відкрита щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

Згідно з ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Ст. 8 Закону України "Про нотаріат" встановлено, що нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов`язки тощо.

Довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду у зв`язку з цивільними, що знаходяться в провадженні суду, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Ураховуючи, що документи, які зберігаються у нотаріуса, містять нотаріальну таємницю, суд вважає за необхідне витребувати у державного нотаріуса Саратської державної нотаріальної контори Одеської області копію спадкової справи, яка була відкрита щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Оскільки справа розглядається в порядку окремого провадження, то підготовче засідання у даній справі не проводиться.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 315, 258 - 261, 353, 354 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И Л А:

Заяву ОСОБА_1 в особі представника адвоката Власенко Лілії Вікторівни, заінтересована особа: Петропавлівська сільська рада Білгород-Дністровського району Одеської області, про встановлення факту, що має юридичне значення - прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу розглядати в порядку окремого провадження. Судовий розгляд справи по суті призначити на 08 квітня 2024 року о 10 годині 30 хвилин з викликом заявника, її представника та представника заінтересованої особи.

Направити копію ухвали заявнику, а заінтересованій особі - копію ухвали та копію заяви з додатками.

Клопотання представника заявника задовольнити. Витребувати у державного нотаріуса Саратської державної нотаріальної контори Одеської області Колісника Дмитра Юрійовича копію спадкової справи, яка була відкрита щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Докази надати безпосередньо до Саратського районного суду Одеської області до 08 квітня 2024 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://st.od.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Бучацька

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117101600
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/223/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні