Ухвала
від 19.02.2024 по справі 940/1249/23
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.02.2024 Справа № 940/1249/23

Провадження по справі № 2/940/53/24

У Х В А Л А

19 лютого 2024 року Тетіївський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Мандзюка С.В.

за участю секретаря судового засідання Мудрик Н.А.

позивачки ОСОБА_1

представника позивачки ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Тетієві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Тетіївського відділу державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), третя особа: Акціонерне товариство «Універсал Банк», про зняття арешту з рухомого та нерухомого майна,

встановив:

ОСОБА_1 пред`явила позов до Тетіївського відділу державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), третя особа: Акціонерне товариство «Універсал Банк», про зняття арешту з рухомого та нерухомого майна.

У судовому засіданні представник відповідача Тетіївського відділу державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Рябокінь М.В. заявив клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати у Акціонерного товариства «Універсал Банк» відомості щодо наявності договірних зобов`язань між ОСОБА_1 та АТ «Універсал Банк», обґрунтовуючи це тим, що позивачка заперечує факт наявності будь яких договірних зобов`язань між нею та АТ «Універсал Банк».

У судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 та її представник адвокат Порхун О.П. не заперечували проти задоволення клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Представник третьої особи Акціонерного товариство «Універсал Банк» у судове засідання не прибув, про час і місце його проведення повідомлений належним чином.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши учасників, суд дійшов наступного висновку.

Як встановлено ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

При цьому, особа наділена правом самостійно обирати коло доказів, на які вона посилається і які подає до суду, виходячи із своєї процесуальної заінтересованості та позиції у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Пунктом 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України встановлено, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи на ту обставину, що зазначені представником відповідача докази мають значення та сприятимуть забезпеченню повноти та об`єктивності розгляду справи по суті, суд приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання.

Керуючись ст. ст. 84, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника відповідача Тетіївського відділу державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Рябоконя Миколи Володимировича про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в Акціонерного товариства «Універсал Банк» (вул. Автозаводська, буд. 54/19, м. Київ, 04082, ЄДРПОУ 21133352) відомості щодо наявності договірних зобов`язань між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , та Акціонерним товариством «Універсал Банк».

Витребувати в Тетіївському районному суді Київської області ( вул. Соборна, 27, м. Тетіїв, Білоцерківський район, Київська область, 09801) належним чином завірену копію рішення про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , заборгованості за кредитним договором на користь Акціонерного товариства «Універсал Банк».

Установити строк надання витребуваних судом документів - не пізніше 5 днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти розгляд справи та призначити судове засідання на 10 год. 30 хв. 06 березня 2024 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. МАНДЗЮК

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117108484
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з рухомого та нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —940/1249/23

Постанова від 08.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні