Ухвала
від 20.02.2024 по справі 641/984/24
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження № 1-в/641/62/2024 Справа № 641/984/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2024 року м. Харків

Суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , розглянувши заяву лікаря-психіатра КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

В С Т А Н О В И В:

19.02.2024 року до Комінтернівського районного суду м. Харкова надійшла заява лікаря-психіатра КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради в якій він просить поновити пропущений строк та відкрити провадження за вищевказаною заявою, продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги у відношенні ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , терміном на 6 (шість) місяців.

Згідно з ч. 1 ст. 31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції здійснюється професійнимсуддею одноособово, крім випадків, передбачених частинами другою, третьою та дев`ятою цієї статті.

У відповідності до ч. 1 ст. 314 КПК України після отримання обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру або клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності суд не пізніше п`яти днів з дня його надходження призначає підготовче судове засідання, в яке викликає учасників судового провадження.

Ознайомившись з заявою та доданими до нього матеріалами, зважаючи на положення ч. 2 ст. 314 КПК України щодо необхідності вирішення судом питання про можливість призначення судового розгляду у кримінальному провадженні, а також з метою з`ясування питання про наявність підстав для прийняття судових рішень, передбачених ч. 3 ст. 314 КПК України, суд вважає за необхідне призначити судове засідання в дійсному кримінальному провадженні, про що повідомити учасників судового провадження.

Крім того, згідно до п. 5 ч. 2 ст. 52 КПК України в інших випадках обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

Згідно з ч.1 ст.53 КПК України, слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд залучають захисника для проведення окремої процесуальної дії в порядку, передбаченому статтею 49 цього Кодексу, виключно у невідкладних випадках, коли є потреба у проведенні невідкладної процесуальної дії за участю захисника, а завчасно повідомлений захисник не може прибути для участі у проведенні процесуальної дії чи забезпечити участь іншого захисника або якщо підозрюваний, обвинувачений виявив бажання, але ще не встиг залучити захисника або прибуття обраного захисника неможливе.

З урахуванням того, що лікар-психіатр КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради - ОСОБА_3 звернувся до суду з заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги щодо ОСОБА_2 , та відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 52 КПК України участь захисника при розгляді вищевказаної заяви є обов`язковою, тому суд вважає за необхідне залучити через Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги захисника для проведення окремої процесуальної дії.

Також, лікарем-психіатром КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради - ОСОБА_3 разом з заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги надано до суду клопотання про поновлення пропущеного строку для звернення до суду із вищевказаною заявою у відповідності до ч. 1 ст. 117 КПК України. В обґрунтування якого зазначив, що на прийом до лікаря-психіатра ОСОБА_2 16.11.2023 року не прибув, тому адміністрація КНП «МПНД № 3» ХМР звернулась до ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області з клопотанням про привід останнього. В грудні 2023 року ОСОБА_2 був приводом доставлений до КНП «ОКПЛ № 3», де знаходився до 13.02.2024 року, та на обстеження ВКЛ ОСОБА_2 прибув тільки 16.02.2024 року.

Виходячи зі змісту клопотання, з урахуванням наведених заявником обставин щодо поважності причин пропуску строку звернення з заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги до Комінтернівського районного суду м. Харкова, вважаю що зазначені в клопотанні причини порушення визначених законом строків є поважними.

Керуючись ст. 52, 53, 314 КПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Поновити лікарю-психіатру КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради - Неонету Валерію строк для звернення до суду з заявою.

Призначити судове засідання з розгляду заяви лікаря-психіатра КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на 20 лютого 2024 року о 16 год. 00 хв. в приміщенні Комінтернівського районного суду м. Харкова.

На підставі ч. 1 ст. 53 КПК України залучити через Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги захисника для здійснення захисту ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для проведення окремої процесуальної дії - розгляду заяви лікаря-психіатра КНП «МПНД № 3» Харківської міської ради про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної примусової психіатричної допомоги щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити до Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги - для негайного виконання

У судове засідання викликати учасників судового провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117109834
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —641/984/24

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні