Ухвала
від 20.02.2024 по справі 696/135/24
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.02.2024 Справа № 696/135/24

№ 2-о/696/15/24

УХВАЛА

про залучення до участі у справі заінтересованої особи

20 лютого 2024 року м. Кам`янка

Кам`янський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої судді Білопольської Н.А.,

за участю секретаря Бондарь Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Кам`янська міська рада Черкаської області, про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Кам`янського районного суду Черкаської області перебуває вищевказана цивільна справа.

07 лютого 2024 року представник заявника ОСОБА_1 адвокат Райнов Г.С. подав до суду клопотання про залучення до участі у справі як заінтересовану особу Кам`янський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки цього органу.

Представник заінтересованої особи Кам`янської міської ради Черкаської області в судове засідання не з`явився. Міський голова Тірон В.І. надав суду заяву, згідно з якою просить розгляд справи проводити без участі представника міської ради.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників процесу фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося, в порядку ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали цивільної справи, суд прийшов до наступного висновку.

Оскільки порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст. 53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Крім цього, відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Суд вбачає наявність підстав того, що рішення суду у справі може вплинути на права чи обов`язки Кам`янського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та приходить до висновку про необхідність його залучення до участі у справі як заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 53,54,294 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 адвоката Райнова Григорія Степановича про залучення до участі у справі заінтересованої особи задовольнити.

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Кам`янська міська рада Черкаської області, про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами як заінтересовану особу Кам`янський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Надіслати заінтересованій особі копію ухвали про залучення до участі у справі як заінтересовану особу.

Роз`яснити заінтересованій особі право надіслати (надати) суду до судового засідання пояснення щодо заяви, з додержанням вимог ст. 181 ЦПК України.

У разі ненадання заінтересованою особою пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Повідомити учасників процесу, що справу призначено до розгляду на 06 березня 2024 року о 09 год. 30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А. Білопольська

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117110327
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —696/135/24

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні