Ухвала
від 20.02.2024 по справі 2270/8157/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2270/8157/11

УХВАЛА

20 лютого 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючої-судді Ковальчук О.К., розглянувши заяву в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області до державного підприємства "Ганнопільський спиртовий завод" про стягнення заборгованості по страхових внесках,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області подало до суду заяву, в якій просило замінити сторону в справі з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області на заявника.

В обґрунтування заяви вказує, що з 01.01.2023 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" №2620-ІХ від 21.09.2022. Частиною 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону №2620-ІХ та пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1442 "Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України" припинений Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 01.01.2023. Вказує, що Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень, тому просить замінити сторону в справі.

Вирішуючи зазначену заяву, суд враховує таке.

Частиною 1 статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

За змістом статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Постановою від 13.09.2011 Хмельницький окружний адміністративний суд адміністративний позов задовольнив, стягнув з державного підприємства "Ганнопільський спиртовий завод" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Славутському районі Хмельницької області 6043,12 грн в рахунок погашення заборгованості зі сплати страхових внесків.

16.11.2011 Хмельницький окружний адміністративний суд видав виконавчий лист по справі № 2270/8157/11.

Ухвалою від 19.01.2018 Хмельницький окружний адміністративний суд замінив стягувача - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Славутському районі у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа по адміністративній справі № 2270/8157/11 на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області.

У заяві про заміну сторони (позивача) у цій справі Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області не обґрунтувало підстави та необхідність заміни сторони у справі після набрання рішенням суду законної сили 28.10.2011.

При цьому, суд враховує, що за змістом частини 7 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України заміна позивача допускається до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 2 статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну сторони у справі №2270/8157/11 слід повернути без розгляду як безпідставну.

Керуючись статтями 167, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну сторони у справі №2270/8157/11 повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя О.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117116531
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по страхових внесках

Судовий реєстр по справі —2270/8157/11

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 19.01.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Постанова від 13.09.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні