Постанова
від 13.09.2011 по справі 2270/8157/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/8157/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 вересня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Ковальчук О.К.

при секретарі Бесарабі І.А.

за участі: представника позивача Тве рдун Н.М.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом Славутського міжр айонного прокурора в інтерес ах держави в особі відділенн я виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України у Славутському районі < 3-тя особа > до держа вного підприємства "Ганнопіл ьський спиртовий завод" < 3-тя особа > про стягнення заборг ованості по страхових внеска х, -

В С Т А Н О В И В:

Славутський міжрайон ний прокурор в інтересах дер жави в особі відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань у Славутському районі звернув ся до суду з адміністративни м позовом про стягнення з дер жавного підприємства "Ганноп ільський спиртовий завод" 6043, 12 грн. заборгованості по страх ових внесках.

Представник позивача у судовому засіданні позовн і вимоги підтримала у повном у обсязі, обґрунтовуючи нада ними в матеріалах справи док азами.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився повторно, запе речень на позов до суду не над іслав. Про дату, час та місце с удового розгляду справи пові домлений належним чином.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и наявні в матеріалах справи докази, суд вважає, що позов п ідлягає задоволенню у повном у обсязі з наступних підстав .

ДП "Ганнопільський спиртов ий завод" зареєстроване як су б' єкт підприємницької діял ьності - юридична особа 10.10.1996 ро ку Славутською районною держ авною адміністрацією Хмельн ицької області.

Відповідач, як роботодавец ь, у відповідності до Закону У країни “Про загальнообов' я зкове державне соціальне стр ахування від нещасного випад ку на виробництві та професі йних захворювань, які спричи нили втрату працездатності” є страхувальником і платник ом страхових внесків до Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України.

Станом на 01.04.2011 року відповід ачем своєчасно не сплачено с трахових внесків до Фонду в с умі 40787,18 грн., що підтверджено ли стом відділення виконавчої д ирекції фонду у Славутському районі № 10 від 25.05.2011 року. Згідно ухвали Господарського суду Хмельницької області від 17.10.200 6 року порушено провадження у справі про банкрутство держ авного підприємства "Ганнопі льський спиртовий завод". Ухв алою Господарського суду Хме льницької області від 20.12.2007 рок у затверджено реєстр вимог к редиторів у сумі 2268047,44 грн., до як ого включено вимоги відділен ня виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України у Славутському районі в сумі 6939,85 грн.

Однак, під час проведення пр оцедури банкрутства у боржни ка виникли поточні зобов'яза ння перед відділенням викона вчої дирекції Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни у Славутському районі.

Постановами Хмельницького окружного адміністративног о суду від 24.11.2010 року, 30.03.2010 року та постановою Господарського с уду Хмельницької області від 11.03.2008 року задоволено вимоги ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння по стягненню страхових в несків в сумі 34744,06 грн. Тому стан ом на день подання позову до с уду сума заборгованості по с платі страхових внесків стан овить 6043, 12 грн.

Згідно з даними складеної т а поданої відповідачем до ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду в Славутському район і розрахункової відомості пр о нарахування та перерахуван ня страхових внесків та витр ачання коштів Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни за I квартал 2011 року ДП "Ганн опільський спиртовий завод" недоїмка по сплаті страхових внесків до Фонду склала 6043, 12 гр н. У зв' язку з несплатою забо ргованості в розмірі 6043, 12 грн. (з а I квартал 2011 року) у добровіль ному порядку прокурором в ін тересах держави в особі пози вача подано до суду позов.

Досліджуючи надані сторон ами докази, аналізуючи навед ені міркування та заперече ння, оцінюючи їх в сукупност і, судом враховується насту пне.

Відповідно до ст.15 Закону Ук раїни “Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій ного захворювання, які сприч инили втрату працездатності ” від 23.09.1999р. страхування від не щасного випадку здійснює Фон д соціального страхування ві д нещасних випадків, який є не комерційною самоврядною орг анізацією, що діє на підставі статуту, і є окремою юридично ю особою. Виконавча дирекція Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків, від повідно до ст.18 цього Закону є постійно діючим виконавчим органом правління Фонду соці ального страхування, робочим и органами виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання є її управління в Автоно мній Республіці Крим, област ях, містах Києві та Севастопо лі, відділення в районах та мі стах обласного значення. Упр авління та відділення викона вчої дирекції Фонду є окреми ми юридичними особами.

Відповідно до ст.45 Закону Ук раїни “Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування від нещасного випадк у на виробництві та професій ного захворювання, які сприч инили втрату працездатності ” від 23.09.1999р. відповідач як робо тодавець є страхувальником і зобов' язаний своєчасно та повністю сплачувати в устано вленому порядку страхові вне ски до Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів.

Згідно ст.46 Закону передбач ено одним із видів фінансува ння Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійн их захворювань є внески робо тодавців.

При цьому Законом України „ Про страхові тарифи та загал ьнообов' язкове державне со ціальне страхування від неща сного випадку на виробництві та професійного захворюванн я, які спричинили втрату прац ездатності” від 22.02.2001 р. із змін ами та доповненням та Порядк у визначення страхових тариф ів для підприємств, установ т а організацій на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, зат вердженого постановою Кабін ету Міністрів України від 13.09.20 00р. №1423, встановлено відповідно до класів професійного ризи ку виробництва страхові тари фи на загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня від нещасного випадку на в иробництві та професійного з ахворювання, які спричинили втрату працездатності.

Як вбачається з матеріалів справи, недоїмка по сплаті ст рахових внесків до Фонду в су мі 6043, 12 грн. підтверджується на лежними доказами. Судом врах овано те, що відповідачем под авалась до виконавчої дирекц ії Фонду соціального страхув ання від нещасних випадків н а виробництві та професійних захворювань у Славутському районі розрахункова відомі сть про нарахування і перера хування страхових внесків та витрачання коштів фонду соц іального страхування від нещ асних випадків на виробництв і та професійних захворювань України за I квартал 2011 р., в якій самостійно визначалася сум а недоїмки зі сплати страхов их внесків. доказів про сплат у заборгованості суду не под ано.

Враховуючи викладене, суд п рийшов до висновку, що позовн і вимоги слід задовольнити в повному обсязі.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 167, 2 54 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з державного підп риємства "Ганнопільський спи ртовий завод" (вул. Будьонного , 21, с. Ганнопіль, Хмельницька об л., код ЄДРПОУ 00384793) на користь ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Славут ському районі Хмельницької о бласті 6043,12 грн. в рахунок погаш ення заборгованості зі сплат и страхових внесків.

Постанова може бути оскар жена до Вінницького апеляцій ного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протяг ом десяти днів з дня її отрима ння.

Повний текст постанови в иготовлено 19 вересня 2011 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ О.К. Ковальчук

"Згідно з оригіналом" Суддя О.К. Ковальчук

Дата ухвалення рішення13.09.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20691084
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/8157/11

Ухвала від 17.05.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 19.01.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Постанова від 13.09.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні