Ухвала
від 15.01.2024 по справі 452/4687/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/4687/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 січня 2024 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області у складі:

головуючого судді Кущ Т.М.,

при секретарі судового засідання Роман Л.І.,

за відсутності осіб, які повинні брати участь у справі,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Самбірського міськрайонного суду Львівської області цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 вособі йогопредставника -адвоката ДикСвітлани Іванівнипро встановленняфакту,що маєюридичне значення,заінтересована особа-Рудківська міськарада Самбірськогорайону Львівськоїобласті, -

В С Т А Н О В И В :

20 листопада 2023 року заява надійшла до Самбірського міськрайонного суду Львівської області.

Заявник ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Дик С.І. просить суд ухвалити рішення, яким встановити факт родиннихвідносин,а саме,що заявник є троюрідним братом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 24 листопада 2023 року було відкрито провадження та проведення судового засідання призначено на 15 січня 2024 року о 12 год. 00 хв..

Учасники процесу про дату, час і місце розгляду справи повідомлені належним чином, в судове засідання, призначене на 15 січня 2024 року, не з`явились.

Відповідно до ч.3 ст.294 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Разом зтим,15січня 2024року представникзаявника ОСОБА_1 -адвокат Дик С.І. звернулася до канцелярії суду із письмовим клопотанням, в якому прохала витребувати з Рудківської державної нотаріальної контори Львівської області копії спадкових справ, а саме №6498043, заведену після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , та № НОМЕР_1 заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вивчивши письмовіматеріали справи,зваживши доводиклопотання представниказаявника ОСОБА_1 -адвоката Дик С.І., суд вважає, що таке підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.84 ЦПК України, учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

З метою повного та всебічного розгляду справи, враховуючи те, що необхідність витребування копій спадкових справ обґрунтована неможливістю самостійного зібрання зазначених доказів для доведення обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування з Рудківської державної нотаріальної контори Львівської області вищевказаних спадкових справ.

В силу вимог ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (чч.7-9 ст.84 ЦПК України)

Відтак, з метою з`ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання про витребування доказів в повному обсязі, оскільки витребовувані докази матимуть значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ч.1 ст.240 ЦПК України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 223 цього Кодексу, зокрема, у разі необхідності витребування доказів.

Оскільки для витребування письмових доказів потрібен значний час, суд вважає за необхідне відкласти судовий розгляд справи.

На підставі викладеного, керуючись стст.84, 223,240,294 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 -адвоката ДикСвітлани Іванівнипро витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати з Рудківської державної нотаріальної контори Львівської області (юридична адреса: Львівська область, Самбірський район, м. Рудки, пл. Відродження, буд.5) копію спадкової справиза номерому Спадковомуреєстрі6498043,заведену післясмертіОСОБА_3 , котра померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , та копію спадкової справиза номерому Спадковомуреєстрі70538082,заведену післясмертіОСОБА_2 , котрий помер ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Роз`яснити представнику Рудківської державної нотаріальної контори Львівської області, що відповідно до ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 в особі його представника - адвоката Дик Світлани Іванівни про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа - Рудківська міська рада Самбірського району Львівської області, - відкласти на 12 год. 00 хв. 28 березня 2024 року.

Про наступнудату слуханнясправи повідомити заявника ОСОБА_1 , його представника - адвоката Дик С.І. та представника заінтересованої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Кущ

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117123786
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —452/4687/23

Рішення від 01.05.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кущ Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні