Ухвала
від 21.02.2024 по справі 302/202/24
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/202/24

Провадження №2-о/302/25/24

Номер рядка звіту 2

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

у порядку окремого провадження

21 лютого 2024 року смт.Міжгір`я

Суддя Міжгірськогорайонного судуЗакарпатської областіСидоренко Ю.Врозглянувши заяву ОСОБА_1 (зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ), який діє в інтересах ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересована особа: Орган опікита піклуваннявиконавчого комітетуСиневирської сільськоїради Хустського району Закарпатської області (ЄРДПОУ - 04350889, місце знаходження с.Синевир, буд.1066 Хустського району, Закарпатської області), про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

19 лютого 2024 року заявник ОСОБА_1 , який діє в інтересах матері ОСОБА_2 , звернувся до Міжгірського районного суду Закарпатської області із заявою про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначення його, заявника ОСОБА_1 , опікуном ОСОБА_2 .

Оглянувши зміст поданої до суду заяви та додані до заяви документи на її обґрунтування, вважаю, що заява відповідає вимогам ст.318 ЦПК України, належить до розгляду в порядку цивільного судочинства глави 2 розділу 4 «Окреме провадження», та подано у відповідності до вимог, встановленим ч.3 ст.293, 294 ЦПК України, тому вважаю, що відсутні підстави для відмови у відкритті провадження у справі та справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Крім того, разом із заявою ОСОБА_1 подано клопотання про витребування із КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ» Міжгірської селищної ради історії хвороби та амбулаторної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , для призначення та проведення відносно неї психіатричної експертизи.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ст.84 ЦПК України: учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна надати його на вимогу суду.

З метою повного та всебічного розгляду даної цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання заявника ОСОБА_1 про витребування із КНП «ЛПУ Міжгірська РЛ» Міжгірської селищної ради історії хвороби та амбулаторної картки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для призначення та проведення психіатричної експертизи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 316, 318, 293, 294 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі №302/202/24 (провадження №2-о/302/25/24) за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання по цивільної справі на 13-00 годин 06 березня 2024 року.

Витребувати з КНП «ЛПУ Міжгірська района лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської обалсті (місце знаходження: смт.Міжгір`я, вул.Возз`єднання, 4 Хустського району, Закарпатської області) оригінали медичних документів:

- історію хвороби і амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувані документи необхідно надати Міжгірському районному суду Закарпатської області (адреса: Закарпатська область смт.Міжгір`я, вул.Шевченка, 99), в строк до 05березня 2024 року.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів із дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процессуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 01березня 2024року письмові пояснення, заперечення щодо заяви ОСОБА_1 ..

Копію ухвали направити особам, які беруть у справі участь.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сайті: http://mg.zk.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Міжгірського районного суду

Закарпатської області Ю. В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117125740
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —302/202/24

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні