Ухвала
від 21.02.2024 по справі 531/3447/23
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/3447/23

номер провадження 2/531/104/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Попова М.С.,

за участю секретаря Клименко Т.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Карлівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Карлівської міської ради Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

Учасники справи до суду не з`явились.

Від представника позивача адвоката Сириці Т.І. на електронну пошту суду надійшло клопотання про витребування наступної інформації: 1) з Карлівської державної нотаріальної контори (вул. Полтавський шлях, 54, м. Карлівка, Полтавської області): а) Чи посвідчувався Карлівської державною нотаріальною конторою заповіт, складений заповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала в с. Лип`янка Карлівського району, та яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ?; б) Чи є будь-яка інформація щодо відкриття спадкової справи після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , чи передання даної справи до архіву? 2) з Лип`янського старостинського округу Карлівської міської ради (вул. Центральна, 17, с. Лип`янка, Карлівської ТГ, Полтавського району, Полтавської області): а) Чи посвідчувався Лип`янською сільською радою заповіт, складений заповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала в с. Лип`янка Карлівського району, та яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 (якщо так, надати його належним чином завірену копію)? 3) з Полтавського обласного державного нотаріального архіву (вул. Шевченка, 13, м. Полтава): а) Надати належним чином завірену копію свідоцтва на спадщину за заповітом, виданого Карлівською державною нотаріальною конторою 23 листопада 1999 року, на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на підставі якого 13 січня 2000 року останній продав належне йому нерухоме майно, уклавши договір купівлі-продажу житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Також у зазначеному клопотанні представник позивача просить відкласти підготовче судове засідання у зв`язку з витребуванням вказаної інформації.

З Карлівської міської ради в матеріалах справи міститься заява про розгляд справи без участі їх представника.

Вирішуючи вище вказане клопотання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі викладеного, суд вважає, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи вказане клопотання необхідно задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 197, 198 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача адвоката Сириці Таміли Іванівни задовольнити.

Витребувати наступну інформацію:

1)з Карлівськоїдержавної нотаріальноїконтори Полтавськоїобласті (вул. Полтавський шлях, 54, м. Карлівка, Полтавської області): а) Чи посвідчувався Карлівської державною нотаріальною конторою заповіт, складений заповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала в с. Лип`янка Карлівського району, та яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ?; б) Чи є будь-яка інформація щодо відкриття спадкової справи після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , чи передання даної справи до архіву?

2)з Лип`янськогостаростинського округуКарлівської міськоїради (вул. Центральна, 17, с. Лип`янка, Карлівської ТГ, Полтавського району, Полтавської області): а) Чи посвідчувався Лип`янською сільською радою заповіт, складений заповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживала в с. Лип`янка Карлівського району, та яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 (якщо так, надати його належним чином завірену копію)?

3)з Полтавськогообласного державногонотаріального архіву (вул. Шевченка, 13, м. Полтава): а) Надати належним чином завірену копію свідоцтва на спадщину за заповітом, виданого Карлівською державною нотаріальною конторою 23 листопада 1999 року, на ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на підставі якого 13 січня 2000 року останній продав належне йому нерухоме майно, уклавши договір купівлі-продажу житлового будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відкласти підготовче судове засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Карлівської міської ради Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом на 21 березня 2024 року на 13 годину 00 хвилин.

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117128164
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —531/3447/23

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні