Ухвала
від 20.02.2024 по справі 496/952/24
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/952/24

Провадження № 2/496/1384/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2024 року суддя Біляївського районного суду Одеської області Трушина О.І., розглянувши позовну заяву Комунального підприємства «Хлібодарське виробниче управління житлово-комунального господарства» Авангардівської селищної ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Чорний В.В. звернувся до суду з позовною заявою в інтересах КП «Хлібодарське виробниче управління житлово-комунального господарства» Авангардівської селищної ради і просить стягнути з відповідача на користь КП «Хлібодарське виробниче управління житлово-комунального господарства» Авангардівської селищної ради заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги в сумі 24091,30 грн та витрати по сплаті судового збору в розмірі 3028 грн.

Частиною 1 ст. 177 ЦПК України встановлено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Згідно ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі в добровільному порядку. Реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі. Особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі, можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Вказана позовна заява подана до суду в електронній формі, через систему «Електронний суд».

Разом з цим, в порушення вимог ч.1 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви не додано доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи, а саме відповідачу ОСОБА_1 , копій поданих до суду документів.

Таким чином, представнику позивача необхідно надати суду доказ надсилання листом з описом вкладення копій поданих до суду документів відповідачу ОСОБА_1 .

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, суд вважає, що позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 177, 185 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Комунального підприємства«Хлібодарське виробничеуправління житлово-комунальногогосподарства» Авангардівськоїселищної радидо ОСОБА_1 про стягненнязаборгованості пооплаті зажитлово-комунальніпослуги залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 20.02.2024 року.

Суддя О.І. Трушина

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117137395
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги

Судовий реєстр по справі —496/952/24

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні