Ухвала
від 22.02.2024 по справі 152/268/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/268/24

2/152/167/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 лютого 2024 року м. Шаргород

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Роздорожна А.Г., ознайомившись із позовною заявою адвоката Мерженко Тетяни Петрівни, що подана в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , (треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, Мурафська сільська рада Жмеринського району Вінницької області) про позбавлення батьківських прав, -

у с т а н о в и в:

Адвокат Мерженко Т.П. в інтересах ОСОБА_1 звернулася до суду із цим позовом та просила позбавити батьківських ОСОБА_2 відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також стягнути з відповідача на користь позивача аліменти на утримання дитини.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, вважаю, що вона не відповідає вимогам статей 175 і 177 ЦПК України, і її слід залишити без руху, надавши позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви, з огляду на таке.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» внесено зміни до законодавчих актів України, зокрема до Цивільного процесуального кодексу України, щодо Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Закон набрав чинності 18 жовтня 2023 року та зобов`язав, в тому числі адвокатів реєструвати електронні кабінети.

Так, відповідно до частини шостої статті 14 ЦПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат. Якщо реєстрація електронного кабінету у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

У позовнійзаяві недотримано такихвимогстатті 175ЦПК України,а самев порушенняпункту 2частини третьоїстатті 175ЦПК України,позовна заяване міститьвідомостей про наявність або відсутність електронного кабінету представника позивача адвоката Мерженко Т.П..

Вважаю, що представнику позивача слід надати термін для усунення недоліків позову шляхом подання до суду позовної заяви в новій редакції з урахуванням вищевказаних зауважень.

Згідно з частиною першою статті 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на вищевикладене, вважаю, що цю позовну заяву слід залишити без руху.

Керуючись статтями 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву адвоката Мерженко Тетяни Петрівни, що подана в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , (треті особи, які не заявляють самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, Мурафська сільська рада Жмеринського району Вінницької області) про позбавлення батьківських прав залишити без руху, надавши представнику позивача строк п`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

Роз`яснити, що коли відповідно до ухвали суду у встановлений строк будуть виконані вимоги, визначені статтями175і 177цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117156593
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —152/268/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні