Ухвала
від 22.02.2024 по справі 235/1207/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/442/24 Справа № 235/1207/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

22 лютого 2024 р. Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2

за участі слідчого СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3

розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотанняслідчого СВПокровського РУПГУНП вДонецькій областістаршого лейтенантаполіції ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024052410000129 від 06.02.2024 за ч. 1 ст. 121 КК України, погодженого з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 ..

Клопотання надійшло 13 лютого 2024 р.

Особа, у володінні якої знаходяться речі та документи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Красноармійського міськрайонного суду звернувся слідчий СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 з клопотанням, погодженим з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації у оператора мобільного зв`язку.

Клопотання вмотивовано тим, що СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12024052410000129, розпочатому 06.02.2024, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень ОСОБА_6 .

Встановлено, що 06.02.2024 о 01.30 від лікаря ШМД до Покровського РУП ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення про надання медичної допомоги ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , виявленого за адресою: АДРЕСА_1 з тілесними ушкодженнями, попередньо побили невідомі. Відповідно довідки, наданої КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_6 встановлено діагноз: відкрита непроникаюча черепно-мозкова травма, забій головного мозку 2 ст., пластична субдуральна гематома справа, САК, перелом правої орбіти, гематоми повік, контузія обох очей середнього ступеню, перелом кісток носу, гемосинус праворуч, перелом вилично-орбітального комплексу праворуч, стан після самостійно зупиненої кровотечі, параорбітальні гематоми з двох сторін, забійна рана латерального кута орбіти справа, забійна рана потилиці, забій м`яких тканин голови, стан після ПХО.

Відповідно показань отриманих в ході допиту свідків: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 05.02.2024 року приблизно о 20:00 годині потерпілого ОСОБА_6 , який перебував на території гаражного кооперативу « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в м. Родинське зустріли нападники, після чого помістили в автомобіль ВАЗ 2109 на якому всі разом рухались наступним маршрутом: до перехрестя вул. Миру та вул. Молодіжна в м. Родинське, де здійснили зупинку, далі дорогою в напрямку в м. Білицьке де здійснили зупинку біля гаражів по вулиці Соц. Праці 42, далі зворотнім шляхом до будинку АДРЕСА_2 , де висадили потерпілого ОСОБА_6 і в подальшому звідти останній був госпіталізований.

У зв`язку з вищевикладеним для перевірки осіб, які скоїли вказаний злочин, а саме завдали потерпілому ОСОБА_6 тяжкі тілесні ушкодження, з метою проведення заходів, спрямованих на встановлення осіб, які причетні до скоєння злочину, опираючись на покази свідків, виникла необхідність витребувати у оператора стільникового зв`язку деталізації з`єднань абонентських номерів, інформація по зв`язку яких має істотне значення для даного кримінального провадження. Зазначена інформація перебуває у володінні оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »:

-абонентські номери НОМЕР_1 - належать ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , який може бути причетним до вчинення злочину.

-абонентський номер НОМЕР_2 - належать ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , який може бути причетним до вчинення злочину.

- абонентський номер НОМЕР_3 - належать ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , який може бути причетним до вчинення злочину.

- абонентський номер НОМЕР_4 - належать ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , який може бути причетним до вчинення злочину.

- абонентський номер НОМЕР_5 - належать ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , який може бути причетним до вчинення злочину

- абонентський номер НОМЕР_6 ; НОМЕР_7 - належать ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , який може бути причетним до вчинення злочину

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Інформація про зв`язок цього абонента, надання йому телекомунікаційних послуг, у тому числі і отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, знаходиться в оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особи ІНФОРМАЦІЯ_11 , ЄДРПОУ: НОМЕР_8 розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_12 , сайт: ІНФОРМАЦІЯ_13 , (мережеві коди 050, 066, 095, 099).

На підставі викладеного слідчий, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які зберігаються в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий СВ Покровського РУП ГУ НП в Донецькій області ОСОБА_3 в судовому засіданні просив клопотання задовольнити.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якого знаходяться документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 39 Закону України «Про телекомунікації», оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента у порядку, встановленому Законом.

Клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення відповідає вимогам ст.131,132,160 КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до ст. 163 ч. 5 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.163 ч.7 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчогоСВ ПокровськогоРУП ГУНПв Донецькійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024052410000129 від 06.02.2024 за ч. 1 ст. 121 КК України, погодженого з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 задовольнити.

Надати слідчим, які входять до складу групи слідчих за вказаним кримінальним провадженням: - слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_14 ; начальнику відділення слідчого відділу Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій підполковнику поліції ОСОБА_15 ; старшому слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_16 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_17 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_18 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_20 ; слідчому Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанту поліції ОСОБА_21 ; начальнику відділення слідчого відділу Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_22 дозвіл на тимчасовий доступ та здійснення копіювання інформації абонента мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », про:

- адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок з абонентськими номерами: НОМЕР_1 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_2 , НОМЕР_6 , НОМЕР_3 , НОМЕР_7 , у період часу з 01.08.2023 по 07.02.2024.

- про вид телекомунікаційних послуг (вхідний та вихідний дзвінок, повідомлення, доступ до мережі Інтернет, GPRS), їх тривалість, час та дата, у період часу з 01.08.2023 по 07.02.2024.

- маршрути зв`язку (передавання інформації абонентів «А» та «Б» і прив`язкою до базових станцій), у період часу з 01.08.2023 по 07.02.2024,

яка знаходиться в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі - Територіальне управління ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі ІНФОРМАЦІЯ_11 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 ,

з можливістю вилучення їх копій.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117156778
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/1207/24

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні