Ухвала
від 26.02.2024 по справі 235/1207/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/494/24

Справа № 235/1207/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

26 лютого 2024 р. Слідчий суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2

за участі слідчого СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024052410000129 від 06 лютого 2024 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, погодженого з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 ..

Клопотання надійшло 20 лютого 2024 р.

Особа, у володінні якої знаходяться речі та документи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Красноармійського міськрайонного суду звернувся слідчий слідчого відділу Покровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 , з клопотанням, про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області.

Клопотання вмотивовано тим, що Слідчим відділом Покровського РУП ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокурорів Покровської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024052410000129 від 06 лютого 2024 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

Досудовим розслідуванням за вказаним кримінальним провадженням встановлено, що 06.02.2024 о 01 год. 30 хв. до Покровського РУП ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення від лікаря швидкої медичної допомоги про здійснення виїзду за адресою: АДРЕСА_1 , для надання медичної допомоги ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у зв`язку з отриманням ним тілесних ушкоджень. В подальшому ОСОБА_6 було доставлено швидкою допомогою до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області, після чого останній був госпіталізований до лікарського закладу Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Дніпропетровської обласної ради»

Потерпілий ОСОБА_6 , у зв`язку із спричиненням йому тілесних ушкоджень проходив лікування в КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Після чого 13.02.2024 року ОСОБА_6 був переведений на стаціонарне лікування у відділення ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме - встановлення ступеню тяжкості наявних у ОСОБА_6 тілесних ушкоджень, їх характеру, кількості, локалізації, механізму та часу утворення, відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 242 КПК України виникла необхідність в проведенні судово-медичної експертизи для чого експерту необхідно надати для вивчення та дослідження оригінали медичних документів, які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області ЄДРПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_2 .

Вказані документи мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і в подальшому можуть бути використані в якості речових доказів.

Інформація яка міститься у відповідних медичних документах згідно ст. 162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці, оскільки містить відомості що можуть становити лікарську таємницю, та не відноситься до документів до яких згідно ст. 161 КПК України, заборонено доступ. Отримання доступу до вказаної інформації, згідно ст. 159 КПК України, можливо лише на підставі відповідної ухвали слідчого судді.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 3 КПК України, керівником органу прокуратури є Генеральний прокурор, керівник обласної прокуратури, керівник окружної прокуратури та їх перші заступники і заступники, які діють у межах своїх повноважень.

На підставі викладеного слідчий, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області.

Слідчий СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав клопотання, просив клопотання задовольнити.

Представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області до судового засідання не викликався.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, заслухавши думку слідчого, та дослідивши докази по даних матеріалах, приходить до наступних висновків.

Клопотання слідчого про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення відповідає вимогам ст.131,132,160 КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема відомості,які можутьстановити лікарськутаємницю. Відповідно до ст.163 ч.5 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Що стосується вимог слідчого щодо можливості вилучення оригіналів зазначених документів, слідчий суддя зазначає наступне.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. В клопотанні слідчим належним чином обґрунтовано виключно потребу вилучення оригіналів документів, що викликано необхідністю дослідження в ході досудового розслідування, в тому числі експертному, та є речовими доказами, які необхідно залучити до кримінального провадження задля використання їх стороною обвинувачення в ході судового розгляду. З такими доводами слідчий суддя погоджується, оскільки вилучення вказаних актів необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Покровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024052410000129 від 06 лютого 2024 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, погодженого з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 , задовольнити.

Надати слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_7 , начальнику відділення СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_8 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_4 , старшому слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_9 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_10 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_11 , начальнику відділення СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_12 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_13 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_14 , слідчому СВ Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_15 дозвіл на тимчасовий доступ до інформації та оригіналів документів з можливістю вилучення (виїмки), а саме: виписку з журналу реєстрації хворих приймального відділення, історію хвороби стаціонарного хворого, рентгенограму, комп`ютерну томографію, спіральну комп`ютерну томографію хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області ЄДРПОУ НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали два місяці з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117218589
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024052410000129 від 06 лютого 2024 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України, погодженого з прокурором Покровської окружної прокуратури ОСОБА_5 .. Клопотання надійшло 20 лютого 2024 р. Особа, у володінні якої знаходяться речі та документи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Покровської міської ради Донецької області

Судовий реєстр по справі —235/1207/24

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні