Ухвала
від 22.02.2024 по справі 305/2959/23
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/2959/23

Номер провадження 2/305/185/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.02.2024 року м. Рахів

Рахівський районний суд Закарпатської області у складі головуючої судді Попової О.М., при секретарі судового засідання Тафійчук М.І., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою представника позивача адвоката Феокістової Олени Юріївни поданою в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - служба у справах дітей Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача адвокат Феокістова О.Ю. в інтересах ОСОБА_1 звернулась до Рахівського районного суду Закарпатської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - служба у справах дітей Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав.

До початку підготовчого судового засідання представник позивача подала до суду клопотання про витребування у третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - служба у справах дітей Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, висновку щодо предмету спору, а саме щодо доцільності позбавлення батьківських прав гр. ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Сторони по справі у підготовче судове засідання не з`явились.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Зі змісту п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України випливає, що суд відкладаєрозгляд справив судовомузасіданні вмежах встановленогоцим Кодексомстроку зтаких підстав необхідність, витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Згідно зі ст.ст.76, 77 ЦПК України,доказамиєбудь-якідані,напідставіяких судвстановлюєнаявністьабо відсутністьобставин(фактів),щообґрунтовуютьвимоги ізапереченняучасниківсправи,таіншихобставин,якімаютьзначення длявирішеннясправи.Належнимиєдокази,якімістятьінформацію щодопредметадоказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Відповідно до ст. 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініциативи лише у випадках, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що для повного та всебічного з`ясування обставин, що мають істотне значення для справи, виникла необхідність у витребуванні доказів вказаних у клопотанні представника позивача адвоката Феокістової О.Ю..

На підставівищевикладеного,керуючисьст. 84, 198 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Відкласти підготовче судове засідання з розгляду позовної заяви представника позивача адвоката Феокістової Олени Юріївни поданою в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - служба у справах дітей Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав, на 19 березня 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

Витребувати у Органу опіки та піклування Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області (90615, Закарпатська область, Рахівський район, смт. Великий Бичків, вул. Грушевського, 108):

- висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувані докази надати суду до 19.03.2024 року.

Відповідно дост. 84 ЦПК України,будь-якаособа,уякоїзнаходиться доказ,повиннавидатийого навимогусуду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Попова

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117157007
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —305/2959/23

Рішення від 15.08.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Попова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні