Ухвала
від 22.02.2024 по справі 604/72/24
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/72/24

1-кп/604/63/24

У х в а л а

22 лютого 2024 року сел. Підволочиськ

Суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання представника потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвоката ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Підволочиського районного суду перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023243260000031 від 20 лютого 2023 року відносно ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , обвинувачуваних органами досудового слідства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

14 лютого 2024 року представник потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвокат ОСОБА_2 подала на адресу суду клопотання про її участь у судових засіданнях з розгляду даного кримінального провадження в режимі відеоконференції, з приміщення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, посилаючись на територіальну віддаленість від місцезнаходження суду та місцем знаходження потерпілої особи та представника, неможливістю прибувати для участі в судових засіданнях в Підволочиський районний суд Тернопільської області.

Відповідно доп.п.1,4та5ч.1ст.336КПКУкраїнисудове провадженняможездійснюватисяу режимівідеоконференціїпідчас трансляціїзіншогоприміщення,утомучислі якезнаходитьсяпозамежами приміщеннясуду(дистанційнесудовепровадження),уразі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин, а також у випадку необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження, наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Згідно з ч.2 ст.336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Згідно вимогст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

З урахуванням наведеного, суд вважає за необхідне здійснити дистанційне судове засідання з розгляду кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , обвинувачених органами досудового слідства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України в режимі відео конференції із Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області.

Керуючись ст. 336 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвоката ОСОБА_2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023243260000031 від 20 лютого 2023 року відносно ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , обвинувачених органами досудового слідства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, яке призначенена 06березня 2024рокуо10:00годинітаподальшісудові засідання за участю представника потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвоката ОСОБА_2 проводити у режимі відеоконференції.

Доручити Хмельницькому міськрайонному суду Хмельницької області (м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 54) забезпечити проведення відеоконференції за участю представника потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвоката ОСОБА_2 під час судових засідань з розгляду вищезазначеного кримінального провадження.

Доручити відповідальній особі Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області встановити особу, перевірити документи, що посвідчують особу, вручити пам`ятку про процесуальні права та обов`язки та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Представнку потерпілого ПрАТ «Хмельницькрибгосп» - адвокату ОСОБА_2 з`явитися 06 березня 2024 року о 10 год 00 хв та в інші, визначені в подальшому судом час та дату до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області для участі в засіданні в режимі відео конференції з документами, що посвідчують особу (повноваження).

Копію ухвали надіслати Хмельницькому міськрайонному суду Хмельницької області, потерпілому та представнику потерпілого для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117159209
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —604/72/24

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 07.02.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

Ухвала від 19.01.2024

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сташків Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні