Ухвала
від 22.02.2024 по справі 519/318/19
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/318/19

2/519/167/24

У Х В А Л А

22.02.2024 року м. Южне

Южний міський суд Одеської області у складі:

головуючого судді Барановської З.І., секретаря Гнатюк Л.М.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житловобудівельне товариство «Морський», ОСОБА_2 про визнання правочинів недійними, припинення права власності, скасування запису про право власності, визнання права приватної власності, за участі третьої особи державного реєстратора КП «Агенція державної реєстрації» Антінескул Юлії Василівни,

установив:

Позивач звернувся до Южного міського суду Одеської області з зазначеним позовом.

22.02.2024 до суду надійшла від представника позивача уточнена заява про зміну предмету позову, а саме зазначена вимога про скасування рішення та запис про право власності державного реєстратора КП «Агенція державної реєстрації» Антінескул Юлії Василівни номер 31091134 про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно у вигляді квартири АДРЕСА_1 за ОСОБА_2 . В іншій частині позовні вимоги залишити без змін.

В підготовчому засіданні представник позивача підтримала дану заяву, а представник відповідача ОК «ЖБТ «Морський» не заперечувала з приводу прийняття уточненої заяви.

Інші учасники судового провадження в підготовче засідання не з`явилися.

Суд, дослідивши заяву про зміну предмету позову, прийшов до наступного.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ч.3 ст.49 ЦПК України, до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Також ЦПК України передбачає право позивача змінити предмет або підставу позову, необхідно чітко розуміти поняття й ознаки цих правових явищ. При цьому, під предметом позову розуміється певна матеріально-правова вимога позивача до відповідача, стосовно якої позивач просить прийняти судове рішення. Підставу позову становлять обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги щодо захисту права та охоронюваного законом інтересу. Відтак зміна предмета позову означає зміну вимоги, з якою позивач звернувся до відповідача, а зміна підстав позову - це зміна обставин, на яких ґрунтується вимога позивача. Одночасна зміна і предмета, і підстав позову не допускається.

Оскільки, позивач правомірно подав заяву про зміну предмету позову, суд вважає за необхідне заяву про зміну предмету позову прийняти до розгляду та долучити до матеріалів справи.

Також в підготовчому засіданні представник позивача заявила клопотання про закриття підготовчого провадження по даній справі, з приводу даного клопотання представник відповідача ОК «ЖБТ «Морський» не заперечувала.

Інших заяв та клопотань від сторін по справі до суду не надходило.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання проведено підготовчі дії, передбачені ст.189-199 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ст.200 ЦПК України, суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті та за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання та про призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.49, 197, 189-200 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовчепровадження уцій цивільнійсправі тапризначити їїдо судовогорозгляду посуті увідкритому судовомузасіданні на 03 квітня 2024 року о 12.00 год.

Прийняти позовну заяву у новій редакції зі зміною предмету позову представника позивача ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житловобудівельне товариство «Морський», ОСОБА_2 , за участю третьої особи Державного реєстратора КП «Агенція державної реєстрації» Антінескул Юлії Василівни на предмет спору: визнання правочинів недійними, припинення права власності, скасування рішення та запис про право власності, визнання права приватної власності.

В подальшому розглядати справу з урахуванням позовної заяви у новій редакції зі зміною предмету позову.

Відповідачам одночасно надіслати копію уточнення до заяви зміну предмету позову.

Відповідачі мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на уточнення до заяви зміну предмету позову і всі письмові та електроні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Позивач та третя особа мають право в цей же строк надіслати копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити положення ч.4 та ч.8ст.178 ЦПК України, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Южного міського суду

Одеської області З. І. Барановська

СудЮжний міський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117161262
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —519/318/19

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Постанова від 23.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 21.09.2022

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні