Ухвала
від 21.02.2024 по справі 156/115/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/115/24

Провадження № 2/156/103/24

Рядок статзвіту № 70

У Х В А Л А

провідкладення підготовчого засідання

21 лютого 2024 року сел.Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Малюшевської І.Є.,

за участю секретаря судових засідань Киці Л. Ф.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду сел.Іваничі цивільну справу № 156/115/24 за позовом ОСОБА_1

до ОСОБА_2

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_3 та Гайсинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ)

про визнання батьківства, -

учасники справи:

всі учасники справи - не з`явилися;

в с т а н о в и в :

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

У підготовче судове засідання сторони та учасники справи не з`явилися.

15.02.2024 року від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про здійснення розгляду справи без його участі, підтримання викладених у позовній заяві вимог у повному обсязі та прохання такі задовольнити.

30.01.2024 року від третьої особи ОСОБА_3 надійшла заява про здійнення розгляду справи без її участі, підтримання викладених у позовній заяві вимог у повному обсязі, та прохання такі задовольнити.

Від представника Гайсинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) надійшла заява про відсутність заперечень про визнання батьківства відносно дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та прохання розгляд справи здійснити без участі представника відділу.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився. На зареєстровану адресу місця проживання ОСОБА_2 надсилався рекомендований лист із судовою повісткою про виклик в судове засідання на 21.02.2024 року, однак конверт повернувся на адресу суду із відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою".

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч. 1 ст. 223 ЦПК України). Позивач та треті особи скористалися наданим їм правом та відповідно до ч. 3 ст. 211 ЦПК України заявили клопотання про розгляд справи без їхньої участі.

Дослідивши заяви та клопотання учасників справи та матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Статтею 189 ЦПК України передбачено, що завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників процесу, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів, а також з`ясування заперечень проти позовних вимог.

Згідно ч. 1 ст. 198 ЦПК України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом. У підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання.

Разом з тим, відповідно до ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, у зв`язку із неявкою в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

У зв`язку із неприбуттям у підготовче судове засідання відповідача ОСОБА_5 , а повернення повістки про виклик до суду з відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою» не є доказом належного інформування учасника справи про час і місце розгляду, суд вважає, що наявні підстави для відкладення підготовчого судового засідання на іншу дату з повторним викликом всіх учасників справи.

Керуючись ст.ст.189,198,223, ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Підготовче судове засідання у цивільній справі № 156/115/24 відкласти на 11:00 год 20 березня 2024 року.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Підготовче судове засідання проводити в приміщенні Іваничівського районного суду Волинської області за адресою: 45300, Волинська область, Володимирський район, сел.Іваничі, вул. Незалежності, буд. 16, повідомивши про час і місце проведення судового засідання учасників справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.Є. Малюшевська

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117161338
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —156/115/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Бахаєв І. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні