Ухвала
від 21.02.2024 по справі 295/14387/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14387/23

Категорія 75

2/295/600/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Чішман Л.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» - адвоката Вершняка Вадима Михайловича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, компенсації за невикористану щорічну відпустку, вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернулася до суду з вказаної позовною заявою, в якій просить стягнути з відповідача заборгованість із заробітної плати за період з 01.01.2023 року по 08.09.2023 року, яка без врахування податків та зборів становить 55454, 28 грн; компенсацію за невикористану щорічну відпустку у розмірі 8807, 24 грн без урахування податків та зборів; вихідну допомогу в розмірі 25047, 08 грн без урахування податків та зборів; середній заробіток за весь час затримки по день ухвалення рішення та судові витрати.

Представник відповідача звернувся до суду із заявою, в якій просить провести розгляд судового засідання, призначеного на 26.02.2024 року, у даній справі в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «Easycon».

Дослідивши заяву, матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 7 ст. 212 ЦПК України свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції виключно в приміщенні суду.

Наказом Державної судової адміністрації № 196 від 23 квітня 2020 року «Про внесення змін до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, відповідно до пункту 2 Розділу І якого учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Порядку проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку здійснюється за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Пунктами 1, 2 розділу ІІІ Порядку передбачено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку.

Як передбачено частиною п`ятою статті 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

На підставі викладеного, суд вважає за можливе задовольнити заяву про участь представника справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 84, 212, 260 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Забезпечити участь представника Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» - адвоката Вершняка Вадима Михайловича у судовому засіданні, призначеному на 12:00 год 26.02.2024 року по цивільній справі №295/14387/23, в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою програмного забезпечення EASYCON, розміщеного за веб-посиланням vkz.court.gov.ua.

Копію цієї ухвали направити заявнику для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Чішман

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117162542
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із виплати заробітної плати, компенсації за невикористану щорічну відпустку, вихідної допомоги при звільненні та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —295/14387/23

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Чішман Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні