Ухвала
від 22.02.2024 по справі 557/280/24
ГОЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження 2-о/557/16/2024

Справа 557/280/24

У Х В А Л А

22 лютого 2024 року с-ще Гоща

Суддя Гощанського районного суду Рівненської області Оленич Ю.В., ознайомившись з матеріали справи за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , заінтересовані особи орган опіки та піклування Гощанської селищної ради, ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду в інтересах ОСОБА_2 з вказаною вище заявою.

Ознайомившись з матеріали заяви, приходжу наступних висновків.

Статтею 293 ЦПК України визначено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи недієздатною у складі одного судді і двох присяжних.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21 лютого 2024 року головуючим суддею обрано - суддю Оленич Ю.В.

Згідно протоколу щодо неможливості призначення присяжних на справу від 21 лютого 2024 року, призначення присяжних не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості присяжних для розподілу справи.

Повноваження присяжних Гощанського районного суду Рівненської області закінчилися 18 грудня 2022 року (рішення 32-ї сесії 7-го скликання Гощанської районної ради від 18 лютого 2019 року «Про затвердження списку присяжних Гощанського районного суду Рівненської області»), новий список присяжних на даний час не затверджений.

Таким чином, у Гощанському районному суді Рівненської області неможливо утворити склад суду для розгляду вищевказаної справи.

Згідно пункту 2 частини першої статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи.

Передача справи з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду (частина четверта статті 31 ЦПК України).

Відповідно до визначеної законом процедури, у разі неможливості утворення складу суду в суді, на розгляд якого в установленому законом порядку було передано справу, з інших підстав, повноваження щодо визначення підсудності справи покладаються на голову цього суду, який видає з цього питання відповідне розпорядження.

Згідно розділу XV Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України 20 серпня 2019 року № 814, передача документа від одного структурного підрозділу апарату суду (виконавця) до іншого здійснюється виключно через канцелярію (відповідального працівника або відповідний структурний підрозділ) за резолюцією керівництва суду із внесенням до АСДС відповідної відмітки.

Враховуючи викладене, оскільки питання щодо передачі даної справи на розгляд іншому суду у зв`язку з неможливістю утворення нового складу суду входить до компетенції голови суду, з метою недопущення порушення строків розгляду вказаної заяви, вважаю за необхідне передати матеріали справи до канцелярії Гощанського районного суду Рівненської області.

Керуючись статтею 31 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , заінтересовані особи орган опіки та піклування Гощанської селищної ради, ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна передати до канцелярії Гощанського районного суду Рівненської області для передачі матеріалів справи голові Гощанського районного суду Рівненської області для вирішення питання передачі справи на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду відповідно до положень частини четвертої статті 31 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Оленич

СудГощанський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117164108
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —557/280/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Оленич Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні